Spectacolul “Duet in trecere” @Teatru Fix

FONDUL COLECTIV DE CREAȚIE poster Teatru Fix - Duet

Sunteti invitati la spectacolul de dans “Duet în trecere” de / cu Mihaela Dancs și Andreea David. Miercuri, 22 iunie, ora 19, la Teatru FiX.

Cum raportăm practica noastră de mișcare la muzică? Lucrăm cu ea ca și cum ar fi al treilea corp, o ascultăm, ne contaminăm, o preluăm fizic și afectiv, negociem și compunem cu ea, construind și abandonând relații, sau lăsăm mișcarea să curgă instinctiv în acea vrajă energetică specifică muzicii, în care dansul devine ritualic, de transă, când muzica ne fură și conceptele dispar, când conștiința e în altă parte și dracul și-a băgat coada.

Ce fel de dans produce combinația dintre David, Dancs și muzică?

Pe durata prezentării, se trece prin playlist-ul următor:  început; e în aer; tablou dramatic; pe dos; party emoțional; dans cu dracul suspans; final greu.

Mihaela Dancs (n.1974, București, România) dansează în teatre, apartamente, poduri, galerii de artă, fabrici, biserici, studiouri de dans, muzee, pe străzi din Bucureşti, Londra, Timişoara, Veneţia, Praga, New York, Cluj, Viena, Stockholm, Frankfurt sau Tokyo. Colaborează, printre alții, cu Mădălina Dan, Carmen Coțofană, Paul Dunca, Vava Stefănescu, Rui Catalao, Cosmin Manolescu și Doris Uhlich. În ultima vreme lucrează cu epuizarea ca sursă de regenerare energetică și cu energia ca mod de comunicare, atât în dans cât și în afara lui, și caută modalități de a construi, trăi și transmite intensitate. Se dedică cu aceeași pasiune pe care o are pentru dans, surfing-ului. Cel mai probabil acestea se vor întâlni la un moment dat, dacă nu cumva deja au și făcut-o.

Andreea David este performer și arhitect. Are formare în dans contemporan la Centrul Naţional al Dansului din București. În 2012 e bursieră DanceWEBB la Viena și în 2013 la e.x.e.r.e.c.e. CCN Montpellier. Participă în festivaluri ca Explore Dance Festival, Impuls Tanz Vienna si Temps d’images Cluj. A colaborat si colaborează cu Adriana Gheorghe, Alina Popa, Florin Flueraș, Ingrid Berger Myhre (NO), Doris Uhlich (AT), Thomas Steyaert (BE), Mădălina Dan si Mihaela Dancs, pentru piesele sau proiectele Duet, STAFF, scores #21 methods of elimination, BlackHyperBox, Coregrafie de grup și More than Naked.

Duet în trecere este rezultatul rezidenței artistice a Mihaelei Dancs și Andreei David din mai 2016, în spațiul RAP din Fabrica de Pensule, Cluj.

REZERVARE

Support: 15 lei. Rezervări: www.teatrufix.ro/rezerva sau 0724 92 12 12 (intre 17:00 și 21:00).

 

Producțiile și prezentările acestora fac parte din Fondul Colectiv de Creație 2016, un fond comun de resurse – spațiu de lucru, know-how artistic și de management cultural, resurse financiare, dar și valori și practici comune de lucru – care își propune să susțină dezvoltarea de noi spectacole de dans contemporan, noi idei și practici în zona artelor performative. Proiectul Fondul Colectiv de Creație 2016 este realizat de către Asociația Colectiv A Cluj în parteneriat cu Centrul Național al Dansului București și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

INFO

Teatru FIX

Str. Cuza Voda 10

E-mail: teatrufix@yahoo.com

Web: www.teatrufix.ro

FB: www.facebook.com/TeatruFix

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: