Spectacolul „Dineu cu prosti” la Iasi

”Dineu cu prosti”, antrenanta comedie despre prostie a lui Francis Veber cu Horatiu Malaele si  Ion Caramitruva putea fi vazuta si de ieseni pe 20 ianuarie 2020, in Sala Unirii (Cinema Victoria), de la ora 20.00.

Tratand intr-o savuroasa cheie comica tema larg rapandita a prostiei, piesa de teatru a lui Veber pleaca de la ideea nastrusnica a un dineu organizat intr-un grup de prieteni intelectuali, snobi si sarcastici, dineu ai caror invitati  candideaza, fara s-o stie, la titlul de prost perfect. La finalul unui astfel de dineu amanat si al unui festin comic desfasurat cu tot tacamul, autorul ne serveste, spre desert, o lectie de viata tratata cu rafinament si subtilitate frantuzeasca: cine este, de fapt, prostul… ?

Subiectul, transpus cinematografic chiar de autorul sau, a produs un succes fulminant in 1999, cand, din sase nominalizari la prestigioasele premii César a fost rasplatit cu trei, pentru: cel mai bun scenariu, cel mai bun actor in rol principal (Jacques Villeret in rolul François Pignon) si cel mai bun actor in rol secundar, la care s-a adaugat un formidabil succes de public: peste noua milioane de spectatori numai in Franta.

Vreti sa va distrati, sa uitati de griji, sa va amuzati, vreti sa radeti, si iar sa radeti, atunci mergeti sa vedeti aceasta comedie savuroasa, bine construita, vie, alerta, eficace, cu o distributie perfecta.

Distributia (in ordinea intrarii in scena): Pierre – Ion Caramitru; Christine – Costina Ciuciulica /Teodora Mares; Archambaud – Alexandru Georgescu; Francois – Horatiu Malaele; Leblanc – Dorin Andone /Tomi Cristin; Marlene – Medeea Marinescu / Aylin Cadar; Cheval – Alexandru Bindea

Regia si ilustratia muzicala: Ion Caramitru. Scenografia: Florinela Popescu Farcasanu

BILETE

Pret bilet: 100-120 lei. Biletele pot fi cumparate online de pe ticketstore.ro

INFO

Sala Unirii – Cinema Victoria

Piaţa Unirii, Nr. 5, Iasi

www.ateneuiasi.ro

 

PE ACEEASI TEMA:

”Elixir”, un regal actoricesc al ”legăturilor primejdioase” contemporane

Aventura africană | Teatrul Miniatura Gdansk Polonia | FITPTI

Fata mosului si fata babei la Amfiteatrul Palas

„Alfabetul năzdrăvan” se joaca la Târgul pentru Școala EXCELSIOR

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

”Ludos et color” – expozitie de pictura | Oana Daniela Dragoi

Expozitie de grup | Stari ale corpului varste ale spiritului

Avanpremieră ”colectiv” la Iasi | Sala Unirii

AXIS – First Punch Tour 2020 | RocknRolla

2 comentarii la “Spectacolul „Dineu cu prosti” la Iasi”

  1. lucian_rotaru says:

    Ne cerem scuze. Au fost actualizate informatiile privind distributia spectacolelor de pe 28 si 29 ianuarie. In rolul lui Pierre joaca Ion Caramitru.

  2. Elena says:

    Buna ziua, sunteti siguri ca este si Serban Ionescu??? Dumnezeu sa-l ierte!

Scrie un comentariu: