Spectacolul de teatru ”Ursul” dupa A.P. Cehov, la Ateneul Tatarasi

ursul 27 noiembrie

Ateneul Tatarasi invita publicul la spectacolului de teatru „Ursul”, farsa intr-un act de A. P. Cehov, regie si adaptare scenica – Cosmin PLESA.

  • vineri, 27 noiembrie 2015, ora 19:00 – sala mare, Ateneul Tatarasi

Distribuție: Laura BILIC- Elena Ivanovna Popova; Dumitru FLORESCU- Grigori Stepanovici Smirnov;
Andrei CIOBANU- Luka.

În piesa lui Cehov, o văduvă, tânăra Elena Nicolaevna Popova, care și-a iubit foarte mult bărbatul, Nicolai Mihailovici Popov, trăiește retrasă și adânc atașată de amintirea soțului ei. Servitorul ei credincios, Luka, încearcă în fel și chip să o readucă la „viață” dar, aparent, fără nicio speranță.

În acest context al zilelor care nu se mai termină și care curg lin spre nicăieri, doar cu pomenirea celui mort și a personalității lui, apare acel ceva, „accidentul dramatic”, în persoana tânărului moșier Smirnov și întreg Universul se schimbă! Evident, cu pasiune, cu nerv, cu lacrimi, cu țipete, cu amenințări, cu băute, chiar cu un duel, și în final, fără victime ba chiar cu happy-end, femeia prinde din nou viață în brațele larg deschise ale lui Grigori Stepanovici Smirnov.

O nuvelă scurtă, dramatică foarte, cu o excelentă răsturnare de situație, specifică geniului Cehovian în care realul din viața de cotidian, transfigurat, prinde contur scenic și, prin forța creatoare a marelui dramaturg, incomparabil, cum avea să-l numească însuși Tolstoi, devine pildă de creație scenică și naște ceea ce avea să se numească Realism Psihologic.

Sigur că și Stanislavski pune umărul la această devenire ca stil al farmecului vieții trecut din realismul cotidian în realismul psihologic al vieții scenice.

Cât e adevăr și cât e minciună, cât e simulare și cât e prefăcătorie, cât e autentic și cât e adevărat, știu doar autorul, Stanislavski și liberi suntem și noi să știm.” Cosmin Pleșa, regizor

Spectacolul este produs cu sprijinul ZENNA Wedding Fashion și Donna Carina.

BILETE

Bilet: 15 lei. Bilet elevi, studenți, pensionari, șomeri: 10 lei. Biletele pot fi achizitionate de la casieria Ateneului Tatarasi. Program:  L-V  09.00- 17.00  si cu o oră înainte de eveniment. Telefon 0232 261 846.

Rezervările se fac pe site și sunt valabile până la 18.30 în ziua spectacolului.

INFO

ATENEUL TĂTĂRAŞI

Str. ION CREANGĂ nr. 14 IAŞI, cod postal 700320

Telefon/ Fax: 0232 261 846,

E-mail: ateneutatarasi@yahoo.com

Web: www.ateneutatarasi.ro

FB: www.facebook.com/ateneultatarasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: