Spectacolul de teatru “Poem irlandez pentru vioara si suflet” in Underground Pub

Marti, 21 februarie 2012, ora 20:30, in Underground Pub – Spectacolul de teatru “Poem irlandez pentru vioara si suflet”.

INTRARE LIBERA.
REZERVARI – 0735004001

Cele doua personaje nu pot fi cuprinse intr-o categorie anume. Catherine si Martin traiesc intr-un vartej continuu de emotii. Sunt cei doi intelectuali ajunsi la marginea societatii care incearca sa se salveze prin insasi frumusetea naturii umane, la fel cum tot ei sunt Barbatul si Femeia care se cauta, se gasesc si se indeparteaza neincetat sau umbrele pentru care viata si moartea se confunda adesea. De fapt, acesta este si motto-ul piesei: “Dar, in definitiv, noi suntem morti deja, nu-i asa?”. Ei reusesc sa treaca de la entuziasm la tristete adanca, de la momente de tandrete, la cele de ura, aratand, inca o data, cat de fragile sunt limitele existentei. Iubirea si disperarea sunt traite cu aceeasi voluptate, iar publicul ajunge sa se alature personajelor pe acea “alee intunecata si rece”, recunoscand in povestea lor propriile bucurii, slabiciuni, intrebari…

Textul are o frumusete simpla si seducatoare pe care regizorul a ales sa o transmita sincer, fara artificii, emotional. Singura determinare spatiala o realizeaza ziarele imprastiate pretutindeni pe scena si care accentueaza dureros ideea de lipsa, de gol. Abisul fizic este secondat de caderea spirituala pe care cei doi incearca sa o evite – unul prin celalalt, unul pentru celalalt. Poate tocmai de aceea, poezia iubirii, relatia conflictuala cu timpul, dar mai ales cautarea disperata a identitatii transforma spectacolul intr-o parabola existentiala.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: