Spectacolul de teatru „Pe… trecere” la Ateneu

Ateneul Național din Iași vă invită sâmbătă, 20 iulie 2019, de la ora 19.00 la spectacolul de teatru „Pe… trecere” – punere în scena după opera lirica „Trei fete” de Lucian Blaga, regia Emacu Nicoleta, scenografia Mirzac Adrian.

Piesa propune o incursiune, o evadare în universul firesc al evoluției umane, evoluție marcată de cele trei etape ale vieții: copilărie, tinerețe și bătrânețe, în care experiențele de viață trăite sau nu, reprimate sau nu, sunt parte esențială din “pe-trecerea” vieții unui om;

Dar, înainte de toate, piesa propune jocul de care ne vorbește Piaget :  ,,Copilul care se joacă îşi dezvoltă percepţiile ,inteligenţa ,tendinţa de a-şi experimenta instinctele sale sociale ’’.

Prin joc, copilul devine actor imitând realitatea, devine regizor urmărind acţiunile celorlalţi, evidenţiind că actul educaţional este un teatru de păpuşi. Teatrul contribuie la stimularea fanteziei copiilor, care, alături de cunoştinţele dobândite, îi va ajuta, ca adulţi, să-şi împlinească visele, idealurile şi proiectele, indiferent dacă domeniul de activitate va fii ştiinţa, tehnica sau arta.

Mesajul piesei: “Fii copil pentru încă o secundă”.

Indiferent de vârsta pe care o avem, pentru câteva clipe, alături de tinerii actori, să ne privim viața, prin ochii de copil, astfel lumea este mai frumoasă, iar noi suntem mai aproape de valorile pierdute….
Un spectacol pentru cei mici, dar și pentru cei mari, un spectacol pentru copilul….din NOI!

Distribuție: Crina Diana Damian, Andra Claus, Victor Popa, Ștefan Valentin Chelaru, Apachitai Maria Narcisa, Apachitai Mihaela Yasmina, Apachitai Gabriela Yolanda

Participare la festivalul „Hai la teatru” organizat de Teatrul Luceafărul unde au obținut premiu individual pentru interpretare: Andra Claus, Crina Diana Damian, Victor Popa și Ștefan Chelaru Valentin. De asemenea piesa a fost selectată pentru Festivalul Național de Teatru „George Constantin”, București și a putut fi urmărită pe plan local, în cadrul Festivalului Șotron, Iași.

BILETE

Pret bilet: 15 lei. Bilete pe: www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 ori cu o oră înainte de începerea spectacolului.

INFO

Ateneul din Iasi

Strada Ion Creangă nr.14, 700320, Iaşi

Telefon/ Fax: 0232 261 846,

E-mail: office@ateneuiasi.ro

Web: www.ateneuiasi.ro

FB: www.facebook.com/AteneulDinIasi

PE ACEEASI TEMA:

Short Film Factory, 27 iulie 2019

”O poveste descalcita” la Ateneu

Cei trei purcelusi @Ateneul din Iasi

Cu Cenusareasa la bal

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Expoziție Ana Adam curatoriată de Ami Barak la Borderline Art Space

Programul activităților recreative pentru ultima săptămână a Bibliotecii de vacanță „Fără școală, fără grădiniță, fără teme!”

IKEA a deschis un punct de colectare a comenzilor online în Iași

Concert Corul Marii Uniri | Turist în Iași. Acasă pentru cei plecați

Scrie un comentariu: