Spectacolul de teatru “NORA”

Ateneul Tatarasi va invita sambata, 24 martie si duminica, 25 martie, ora 19:00, la alte doua reprezentatii ale spectacolului de teatru “NORA”.

Autor: Adaptare dupa „O casa de papusi” de Henrik Ibsen
Regie: Florin Caracala
Echipa:
Scenografia : Ioana Murariu
Video concept : Andrei Cozlac & Mihai Apostu
Design Ambiental : Oana Pricop & Minodora Lungu
Asistenta de regie : Georgiana Dimbu
Distributie:
Nora : Ioana Lefter
Madame Linde : Alina Mindru
Torvald : Victor Bitiusca
Krogstad : Iustin Surpanelu

Omul se naste liber. Si atat. Probabil ca intrebarea cea mai potrivita ar fi „De ce?”. Ei bine, nu aceasta intrebare este si cea mai interesanta. Probabil cea mai interesanta intrebare este „De ce nu putem fi liberi si mai departe?”. De ce, atunci cand am vrea sa spunem ce ne deranjeaza, ne opreste ceva? De ce nu putem sa punem punctul pe „I”? Timpul nu le rezolva pe toate. Timpul le amplifica.
Spectacolul “Nora”, dezbate, pornind de la baza textului „O casa de papusi” de Henrik Ibsen, cat de departe s-ar putea ajunge cu aceasta instrainare de tine insuti, intr-o maniera cat mai comica cu putinta. Ca sa ma exprim in termeni mai putin literari, un fel de „rasul-plasul”.
Vreau ca prin acest spectacol sa arat atat o parte comica a disimularii sinelui, cat si una tragica. Vreau ca prin acest spectacol sa propun mai degraba un joc. Un alt joc de genul ”Ce-ar fi daca ar fi?”. Spectacolul se vrea a fi un exercitiu de provocare.
Sa ne provocam pe noi insine sa fim mai sinceri cu noi insine si cu cei din jur. Un spectacol ce lanseaza o serie de intrebari legate de viata unor oameni, ofera raspunsuri altora, dar distreaza pe toata lumea. Pana la un punct.
Spectacolul ofera publicului iesean o modalitate de educatie prin cultura, o mana de ajutor intinsa oamenilor pentru a-si cunoaste mai bine ideile, planurile, visele, astfel incat viata lor pe pamant sa nu fie una indiferenta, alba, terna, falsa.
Florin Caracala

Pretul biletului este de 15 lei (adulti) si 10 lei (elevi, studenti si pensionari).
Abonamente salariati: 50 lei (acces la 5 spectacole)
Abonamente elevi, studenti, pensionari si someri:
20 lei (acces la 3 spectacole) si 50 lei (acces la 7 spectacole)
Pentru acest spectacol sistemul de rezervari este inchis, fiind disponibile doar 100 de locuri.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Cuvinte cheie: ,

Scrie un comentariu: