Spectacolul de teatru FEROMONII

 

Spectacolul de teatru “Feromonii” de Theo Herghelegiu

Data eveniment: 14, 15, 16 octombrie 2011, ora 19.00

Locatia: Baia Turceasca (str. Crisan, in spatele Mitropoliei)

Regia: Vlad Volf
Distributia: Andrea Gavriliu, Bogdan Palie/Alexandru Dobinciuc, Cosmina Rusu, Petrut Butuman, Anca Pascu; Coregrafia: Andreea Gavriliu; Scenografia: Teofil Ciofu; Lumini: Ioana Moisii

Capacitatea salii este de maximum 100 locuri.

Bilete: Baia Turceasca, inainte de fiecare spectacol, incepand cu ora 18.00

Pret: 15 lei, (7 lei – reducere elevi/studenti/pensionari)

Rezervari: 0749/361.893

“FEROMONII” propune o reflectie asupra originii, naturii si a alteritatii dragostei, fiind axat pe o deconstructie ironica a convingerilor noastre idealiste. Dragostea este un sentiment pe care oamenii l-au atribuit de-a lungul timpului sufletului, inimii sau unui transcendent ce se ridica deasupra corpului fizic. De ce ea? De ce el? De ce sentimentul se naste uneori instantaneu intre doua persoane? Care este explicatia pentru “fluturii din stomac”? De ce dragostea, atat de intensa si puternica, se stinge dintr-o data? Ce ne face sa fim atrasi de o persoana, diferita noua, incat sa ne indragostim? Atractia e o forta atat de puternica incat sa tina laolalta doi oameni complet diferiti? De ce gravitam in jurul unor persoane si nu in jurul altora? Exista oare partener ideal intr-o relatie?

Deseori vorbim despre suflete-pereche, despre dragostea reincarnata, despre latura mistica a acestui sentiment. Adevarul insa poate fi diferit de unele convingeri pe care oamenii le au. Chiar socant de diferit. Daca analizam putin ce ne spune chimia si biologia, putem constata ca misterul dragostei este departe de credintele idealiste si foarte aproape de noi, de proprii nostri atomi. Chiar daca lucrurile stau asa, sentimentul care pare ca explodeaza se afla la fel de departe de controlul nostru direct. Totusi, daca admitem ca la originea “fluturilor din stomac” se poate afla o simpla reactie chimica, il vom putea gestiona mai bine atunci cand apare, ferindu-ne astfel de eventualele iluzii si deceptii.

Bunul simt ne spune ca nu-i frumos sa te distrezi pe seama oamenilor si a problemelor lor. Totusi exista teatrul, un loc unde chiar esti invitat sa fii spectatorul vietilor private a unor oameni, uneori prea condimentate, si nu trebuie sa existe nici un sentiment de vinovatie atunci cand situatiile comice te fac sa izbucnesti in hohote de ras.

Relatia dintre Marian si Mariana incepe intr-o nota optimista si cei doi decid sa se casatoreasca. Ce se va intampla insa daca vor descoperi ca nu sunt facuti unul pentru altul? Vor reusi sa se salveze si sa-si salveze in acelasi timp mariajul? Ramane de vazut…

Spectacolul FEROMONII este realizat cu sprijinul Companiei FaPt – Fabrica de Arta si Productie Teatrala si face parte dintr-un proiect initiat in 2008, ce are ca obiective sustinerea formelor alternative si experimentale de teatru si arta contemporana, extinderea ideii de arta urbana prin exploatarea spatiilor neconventionale, si formarea unui public spectator-vizitator.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: