Spectacolul de teatru: Fast Forward. Now Rewind

Sambata 24 aprilie 2010, ora 19.00, Ateneul Tatarasi.

Regia: Florin Caracala
Dupa “CARTOTECA” de Tadeus Rosewicz.

Distributie: Vlad Volf, Ana Hegyi, Mirona Gadei, Iulia Cretu, Ioana Lefter, Iustin Surpanelu, Cosmina Rusu, Alexandru Dobinciuc, Bianca Buha, Andrei Ciobanu, Cristi Gheorghe, Oana Miron, Alexandru Marin
Regia tehnica: Georgiana Dimbu
Foto: Iulian Ganu
Concept graphic: Sebastian Tiplea

Spectacol produs de Compania FaPt – Fabrica de Arta si Productie Teatrala in co-productie cu Ateneul Tatarasi, cu sprijinul Primariei Municipiului Iasi, Ministerul Tineretului si Sportului – Directia Judeteana pentru Tineret Iasi.

Spectacol nerecomandat persoanelor sub 16 ani.

“CARTOTECA”, tradusa de Nicolae Mares si publicata in 1984, in volumul “Neliniste”, la Editura Biblioteca Pentru Toti, este o biografie, un sertar din care se revarsa, fara rima si aparent ilogic, in imagini consecutive, “carduri” ce alcatuiesc un curriculum vitae al unui om fara nume, “Eroul”.

Fast Forward. Now Rewind este o viziune asupra starii de fapt in care omul contemporan s-a obisnuit sa traiasca, in care “dispare” fara sa fi fost, sau in care se naste fara dreptul de a fi. Ironia, ca stare de contemplare, prezinta cele mai comune absurditati ale dezintegrarii identitare: ceea ce e comic se poate transforma oricand in element dureros, ceea ce e demn si tragic poate cadea in ridicol si derizoriu. Aflat in proximitatea mortii “Eroul” se reintalneste cu personajele proscrise din viata lui, retraind experientele comune proscrierii, in conflicte ce poarta in ele germenele intregii desertaciuni. Confruntandu-se cu fantomele mai mult sau mai putin detestabile ale eurilor de pana mai ieri, “Eroul” traieste trauma “intalnirii care lipseste” si deceptia dezolanta a unor “intalniri surogat”, relevate de starea somnambulica de dinaintea disparitiei. “Prin acest spectacol incerc sa arat atat o parte comica a mortii, cat si una tragica, propunand mai degraba un joc «Ce-ar fi daca ar fi?». Mi-as dori ca Fast Forward sa fie un exercitiu de dezinhibare, de dezinhibare in fata mortii…Sa lanseze unora o serie de intrebari legate de viata dar, in acelasi timp, sa ofere raspunsuri altora. Cred ca e un spectacol care va reusi sa sensibilizeze si sa emotioneze, pentru ca poate fi o poveste a fiecarui om in parte. Ar fi ideal ca publicul sa vina la spectacol fara asteptari. Lucrurile ar fi primite si traite altfel.”– Florin Caracala

Deosebit prin modul in care este conceput, spectacolul reprezinta un moment al descoperirii sinelui, atunci cand fiecare incearca sa se agate de ceva in apropierea vertiginoasa a mortii.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: