Spectacolul de teatru: Egoistul

Regia: Radu Beligan

Distributia: Damian Crasmaru, Mihai Niculescu, Tomi Cristin, Silviu Biris, Simona Bondoc, Sanda Toma, Lamia Beligan, Medeea Marinescu, Ileana Olteanu

REPREZENTATII

  • Luni, 12 Noiembrie, orele 19:00, la Casa de Cultura a Studentilor.

DESPRE

O piesa autobiografica, o viziune lucida, putin cinica, despre viata si moarte, despre iubire si casnicie, despre parinti si copii, despre sanatate si boala, despre prietenie, egoism si generozitate. Si despre teatru si dramele lui contemporane. Un umor exploziv, o replica stralucitoare si o eleganta verbala rar intalnita.

Pe masura ce asista la dezmatul fiicelor, la esecul fiului, la presiunile prietenului, la reprosurile amantei, la resentimentele fostei sotii si, nu in ultimul rand, la dezastrele instalatiilor menajere, un cunoscut autor dramatic isi scrie piesa.

Egoistul, un spectacol in care Jean Anouilh se pare ca si-a ascuns biografia sub chipul maestrului Radu Beligan. (Sursa: TNB)

Ai ieșit vreodată dintr-o sală de spectacol complet amuțit, confuz, emoționat? Cu senzațiile pregnante încă în corp, cu inima vibrând? Ai ieșit vreodată dintr-o sală de spectacol schimbat, mutilat și plin de nevoi?

Am fost în sfârșit să văd piesa de teatru care-l are ca personaj principal pe maestrul Radu Beligan, Egoistul și pot spune că a fost una dintre cele mai intense experiențe trăite ca om.

Nu-s critic de teatru și nu pot spune prea multe. Sunt un spectator în sală, un privitor de joc și expresii, un receptor de emoții. Nu am văzut un număr impresionant de piese de teatru, dar pot spune că de departe aceasta a ajuns cea mai dragă mie.

Spectacolul durează aproape două ore, două ore care se scurg iremediabil de repede. Radu Beligan este un zeu cinic, plin de umor, dar care provoacă o asemenea tristețe încât cu greu te abții din plâns.

Și este totul atât de simplu… despre viață și moarte, despre singurătatea omului, egoism, generozitate, familie, relații — toate așezate într-o antiteză fabuloasă menită să stârnească hohote de râs.

Piesa este grozavă: alertă pe alocuri, calmă și docilă, amuzantă și izbitor de cutremuratoare (momentul discuției despre fragilitatea sufletului). Încă din primele clipe te prinde de glezne și te atrage în mrejele ei, iar la final te găsești complet absorbit aplaudând.

Cum să vă spun? Și în momentul aplauzelor Radu Beligan, prin simplitatea sa, era emoționant.

Mergeți să vedeți Egoistul și nu veți regreta. (L.N.Ciofu)

BILETE

Pret: 100 lei

Biletele se gasesc la Casa de Cultura a Studentilor si Agentia Teatrala.

Informatii si rezervari: 0232.142.555, 0748.179.160

Program agentie

  • luni-vineri: 10.00-19.00
  • sambata: 10.00- 16.00(str.closca nr.8 bl. c2 sc.a)
ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: