Spectacolul de teatru – dans: Bal

Sambata, 22 ianuarie 2011, ora 18.30, Opera Nationala Romana din Iasi  va prezenta pe scena Casei de Cultura a Studentilor din Iasi spectacolul de teatru – dans: BAL

Productia este realizata in regia si coregrafia lui Yvette Bozsik (Ungaria) , artist ce a castigat o reputatie solida ca dansator dupa absolvirea Academiei de Balet din Budapesta. Este fondator al Companiei de Dans Yvette Bozsik din cadrul Teatrului Katona Joszef; a devenit membru fondator al  Collective of Natural Disasters, un grup de teatru – dans de avangarda. Productiile proprii – peste 30 de spectacole de autor- , colaborarile, turneele in Europa si SUA si festivalurile – Edinburgh, Hong-Kong, Moscova, Copenhaga,  i-au adus recunoasterea internationala.

Materialul sonor expune piese apartinand celor mai importante curente muzicale ale secolului XX, de la jazz, cantonete, tango, vals vienez, quick step, jive, la muzica clasica, intr-un amalgam interesant de stiluri si atitudini ce contureaza esenta spectacolului: destine si relatii umane derulate conjunctural, intr-o sala de dans (bal), o ocazie in care se prezinta cu umor si tragism fatete ale caracterelor umane.

Ansamlul de balet al Opere Nationale Romane din Iasi are placerea sa o aiba alaturi ca interpret al unui personaj feminin principal pe doamna Beatrice Rancea, om de teatru – regizor, dansator, coregraf – binecunoscut si apreciat de catre cei ce indragesc scena.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Bairam la inaltime

Wizz Air prelungeste perioada de suspendare a rutelor din Romania

Teatrul Național Iași continuă stagiunea online cu o nouă premieră: „Stop joc!”

Șotron. Festivalul copilăriei, hub online pentru cei mici

Scrie un comentariu: