Spectacolul de teatru “Cum se zice”

“Cum se zice” de Roberto Mazzucco. Traducerea: Florian Potra

REPREZENTATII

Vineri, 29 iunie 2012, ora 18.00 – Sala Studio “Teofil Valcu”

INFO

Distributia: Doru Aftanasiu, Livia Iorga, Horia Verives, Antonella Cornici

Regia:Ovidiu Lazar

Scenografia: Axenti Marfa

Coregrafia: Cornel Tataru

O telenovela futurista pe ritmuri de tango

Desi iritanta(si iritabila!), telenovela a ajuns astazi sa inlocuiasca melodrama: iubiri adulterine, crime pasionale, trairi ravasitoare, etc. Un amalgam naucitor de stari pe care actorii, in textul lui Mazzucco, trebuie sa-l joace avand ca text doar didascaliile(adica nelipsitele si obisnuitele indicatii dintre paranteze). E o provocare ce pune in discutie un insolit concept de teatralitate care „ rimeaza” persistent cu Manifestele futuriste ale lui Marinetti. Ele vorbesc staruitor despre nevoia de a te adresa unui public sufocat de mediocritate care traieste intr-o lume „ fragmentata, cinica, musculoasa”. De fapt, o lume ca a noastra.

Spectacolul pare a fi teatru in teatru, dar, intr-un plan secund mai mult sau mai putin evident, este despre teatru. Asa cum cred eu ca se face acum, aici, astazi, la noi. Grotesc si patetic, sincer si uneori profund, cu inflexiuni desuete, cu tresariri de modernism autentic, dar viu si palpitant.

De ce tango? Pentru ca este un soi de erotism pe verticala. Atunci cand cuvintele nu mai pot exprima preaplinul interior, ele irup in acest dans care suplineste convingator senzualitatea ardenta. Desi mereu aceeasi, reprezentatia va fi mereu alta. Emotional. Pentru ca, de fapt, secret si discret, este un elogiu adus omului de teatru. Laconic si oarecum concret.

Livia. Toni. Doru. Horia. Marusea. Cornel. Echipa tehnica. Atelierele. Respiratii izolate, speriate, nedumerite, care, incet-incet si gand la gand, au ajuns sa insufle viata unei ore de Teatru. Pe care mi-o asum cu credinta cehoviana ca cineva are nevoie de ea. Ovidiu Lazar

BILETE

Pret bilet: 22 lei (reduceri pentru studenti, elevi si pensionari)

Biletele se pot achiziţiona on-line de pe site-ul www.eventim.ro , secţiunea Locaţii-Iaşi şi direct, din reţeaua magazinelor partenere: Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas si Cărturesti.

Biletele se pot rezerva şi cumpăra şi de la Agenţia Teatrală situată pe Bd. Ştefan cel Mare nr.8A.

Agentia teatrala

Telefon: 0232-255999

Program: 10.00 – 17.00, de luni pina simbata (duminica inchis)

Pentru grupuri organizate, va rugam sa va adresati Departamentului Marketing-Organizare la telefon 0232-255999.

Atentie! Accesul in sala dupa inceperea spectacolului este interzis, iar biletele isi pierd valabilitatea. Pentru a preveni situatiile neplacute, rugam spectatorii sa fie prezenti la sala de spectacole cu cel tirziu 10 minute inainte de ora inceperii.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: