Spectacolul de teatru “Cu soarele pe piept”

Spectacolul de teatru “Cu soarele pe piept” de Nora Vasilescu, joi 2 decembrie 2010, ora 18.00 – Sala Studio “Teofil Valcu”.

Regia: Ion Mircioaga.
Scenografia: Ana Iulia Popov.
Distributia: Emil Coseru, Tatiana Ionesi, Dumitru Nastrusnicu, Cristian Gheorghe.

“Textul Norei Vasilescu este samanta unui spectacol ce are toate sansele sa devina important caci spectatorii se pot recunoaste usor in personajele piesei, veridice prin structuri si detalii si angrenate intr-o poveste de iubire. Replicile, cele mai multe in registru comic, permit desfasurarea unei naratiuni limpezi; in acelasi timp ele au capacitatea de a genera reverberatii poetice. Poezia, fie ea a truverilor, citata, fie a lui Edmond Rostand, implicita, fie a personajului principal, imaginata, constituie terenul pe care se intalnesc personajele – sau nu se intalnesc si, ca urmare, intra in opozitie. Tema erotica se incheaga punandu-se in discutie doua taramuri ale existentei: „realul” si „virtualul”;ghilimele sunt obligatorii caci, sustine autoarea in eseurile ei, secesiunea zonelor in care firea se afirma e un nonsens.

Scriitoarea dezvolta conceptul baroc intemeiat pe identificarea vietii cu visul, a existentei cu jocul actoricesc si a lumii cu scena; in consecinta, cu molipsitoare pasiune, ea cerceteaza schimbarile spectaculoase generate de aparitia Internetului. ” Ion Mircioaga

Pret bilet: 13 lei (6, 50 lei cu reducere)

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: