Spectacolul de teatru “Arta cu seminte prajite” de Catalin Mihuleac

afis Spectacolul „Arta cu seminte prajite”/ 23 octombrie 2012

Spectacolul “Arta cu seminte prajite”, readus in atentia publicului

Reprezentatia va avea loc joi, 7 martie, de la ora 19, pe scena Ateneului Tatarasi.

Spectacolul “Arta cu seminte prajite”, pus in scena de Teatrul botosanean „M. Eminescu” dupa piesa cu acelasi nume semnata de Catalin Mihuleac, revine in atentia publicului iesean. Acesta va putea fi vizionat la Ateneul Tatarasi pe 7 martie, incepand cu ora 19.

Regia: Lenus Moraru.
Interpreteaza: Bogdan Horga, Elena Ligi, Petronela Chiributa, Irina Mititelu, Bogdan Mucaciu, Lidia Uja, Narcisa Vornicu, Florita Tugui, Crenola Muncaciu, Petrut Butuman si Traian Andrii.

Spectacolul reprezinta o premiera absoluta cu textul lui Catalin Mihuleac, remarcat de critica si publicat in antologii importante. Dramaturgul trateaza cu o ironie necrutatoare o meteahna care a devenit universala, aceea de pretui oamenii de valoare abia dupa moarte. Autorul a pornit de la o observatie pe care a facut-o cu prilejul unei vizite intreprinse la Complexul memorial „Van Gogh” din Amsterdam. Pe seama pictorului care in intreaga sa viata a vandut doar un tablou si a avut parte doar de o cronica, s-a creat acum o adevarata industrie care-i exploateaza celebritatea postuma. „Schimband ceea ce este de schimbat, dramaturgul vede, in realitatea romaneasca, ridicarea unei garsoniere confort trei – in care a trait si a creat un intelectual de valoare – la rang de casa memoriala asaltata de turisti din toate colturile Pamantului”, subliniaza organizatorii. Asadar, in spectacolul „Arta cu seminte prajite”, regizat de Lenus Moraru, este prezentata conditia mizera a artistilor si „condamnata” ingratitudinea umana fata de cei care sunt valorosi.

Dintre actorii care vor intruchipa personajele creionate de Mihuleac ii amintim pe Vali Popa, Bogdan Horga, Lorena Chiributa, Narcisa Vornicu sau pe Traian Andrii.

Sursa: Ziarul de Iasi; autor: Loredana Oprea.

Biletele au fost puse in vanzare cu 20 lei.

INFO

Teatrul Mihai Eminescu din Botosani

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: