Spectacolul de teatru “Ana”

ana-teatru

Compania de teatru Synchret va invita la spectacolul de teatru ”Ana”, dupa un scenariu de Ciprian Huțanu (inspirat de balada populară Monastirea Argeșului).

  • Marti, 8 decembrie 2015, ora 19:00 – sala Teatru la Cub

Regia și scenografia: Ciprian Huțanu. Muzica: Mihaela Gârlea și Cristian Gârlea. Coregrafia: Oana Sandu. Păpuși: Gavril Siriteanu. Costume: Jeni Stănilă. Light-design: Adrian Buliga. Consultant scenografie: Rodica Arghir. Distribuția: Raluca Bujoreanu -Huțanu, Mihaela Gârlea, Cezara Damian, Alexandra Bere, Biatrice Cozmolici, Roxana Nechifor, Alexandra Paftală, Alice Oșlobanu, Mădălina Romila, Alexandra Elena Botez.

Povestea spectacolului Ana pornește de la mitul sacrificiului de sine al artistului (regăsit în balada populară Monastirea Argeșului) descoperind un alt tip de jertfă, mai puțin dezbătută și articulată artistic: drama femeii (soție și mamă în aceeași măsură) descifrând limitele posibile ale sacrificiului feminin într-un context dramatic atât de cunoscut. Ne-am propus să creăm un spectacol de tipul Open Opera, fără soluții ostentative, o metaforă în care fiecare spectator să se confrunte pe sine cu propriile-i frământări, întrebări, dogme, în care jocul păpușăresc completează  și dezvoltă imagini desprinse din jocul actorului-viu. Folosindu-ne de o scenografie simplă, ce se va metamorfoza pe parcurs, am construit un spectacol în care se împletește textul popular cu metafora, muzica live cu jocul de animație și dansul abstract, conferindu-i noi sensuri ale sacrificiului uman în fața artei și în fața divinității, în egală măsură. Ciprian Huțanu

BILETE

Pret bilet: 34,88 lei. Biletele se pot achiziţiona on-line de pe site-ul www.eventim.ro, secţiunea Locaţii-Iaşi şi direct, din reţeaua magazinelor partenere: Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas si Cărturesti. Biletele se pot rezerva şi cumpăra şi de la Agenţia Teatrală situată pe Bd. Ştefan cel Mare nr.8A. Agentia teatrala: Telefon: 0232-255999. Program: 10.00 – 17.00, de luni pina simbata (duminica inchis)

Pentru grupuri organizate, va rugam sa va adresati Departamentului Marketing-Organizare la telefon 0232-255999.

Atentie! Accesul in sala dupa inceperea spectacolului este interzis, iar biletele isi pierd valabilitatea. Pentru a preveni situatiile neplacute, rugam spectatorii sa fie prezenti la sala de spectacole cu cel tirziu 10 minute inainte de ora inceperii.

INFO

TEATRUL NAŢIONAL „VASILE ALECSANDRI” IASI,
Fondat în 1840

Str. Agatha Bârsescu, nr. 18, cod 700074, Iaşi, IAŞI

Tel. 0232 267824

E-mailtniasi@yahoo.com

Web: www.teatrulnationaliasi.ro

FB: www.facebook.com/TNIASI

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: