Spectacolul de teatru “60 MINUTES OUT OF 8640” @Teatru FiX

Sunteti invitati  duminica, 19 februarie 2017, de la ora 19:00, la Teatru Fix pentru a urmari spectacolul de teatru  “60 MINUTES OUT OF 8640”.

Regia: Andreea David. Distribuţia: Alexandra Cantemir, Maria Elena Câmpean, Genovel Alexa, Lucian Valacu.

Trăim într-o societate agitată și în orele fiecărei zile ticsim o mulțime de acțiuni. Apoi, ne plângem că nu mai avem timp. Cine sau ce ne consumă acest timp și de ce? Avem un timp al nostru, un timp personal? Există vreo legătură între timpul personal al fiecăruia și timpul impus de alții? Atunci, cum se poate ieşi din blocajul dat de rutina timpului celorlalți?

În cadrul unei micro-societăți temporar formate, “60 MINUTES OUT OF 8640” chestionează limitele timpului individual și condiționarea socială asupra percepției personale a timpului. Folosind tehnica improvizației, dramaturgia celor 60 de minute se construiește în timp real, iar timpul fiecărui performer se infiltrează, contaminează și condiționează timpul comun al celorlalți.

Astfel, acțiunea fiecărui performer devine material de lucru și sursă de inspirație care influențează acțiunile celorlalți și fiecare decizie spontană determină condițiile în care urmatoarele decizii se vor naște. Dar ce se întâmplă dacă scurt-circuităm logica desfășurării acțiunii, iar momentul de întrerupere devine un punct zero de la care totul se reconfigurează?

ANDREEA DAVID este performer și arhitect, cu formare în dans contemporan la Centrul Naţional al Dansului din București. În 2012 studiază la Viena, în cadrul bursei DanceWEBB și în 2013 la e.x.e.r.e.c.e. CCN Montpellier. Participă în festivaluri ca Impuls Tanz Vienna, Explore Dance Festiva lși Temps d’Images Cluj. În 2015, iniţiază la Centrul Național al Dansului din București, Laboratorul de Practici Comune, un cadru de lucru și experiment în grup, care susţine împărtășirea, dezvoltarea și explorarea practicilor coregrafice și performative. A colaborat și colaborează cu Adriana Gheorghe, Alina Popa, Florin Flueraș, Ingrid Berger Myhre (NO), Doris Uhlich (AT), Thomas Steyaert (BE), Mădălina Dan și Mihaela Dancs, pentru piesele sau proiectele Duet, STAFF, scores #21 methods of elimination, BlackHyperBox, Coregrafie de grup și More than Naked.

REZERVARE

Artist support: 10 Lei. Rezervări: 0724 92 12 12 (între 17:00 și 21:00) sau teatrufix.ro/rezerva/

60 MINUTES OUT OF 8640” este produs de FaPt – Fabrica de Artă și Producție Teatrală, în cadrul proiectului “UnderAct – Program de Rezidențe Artistice”, finanțat de Primăria Municipiului Iași prin Programul Anual de Finanțare Nerambursabilă, destinat proiectelor culturale propuse de organizațiile neguvernamentale din municipiul Iași.

INFO

Teatru FIX

Str. Cuza Voda 10

www.facebook.com/TeatruFix

www.teatrufix.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: