Spectacolul de teatru “Printul fericit” pe scena Atelierului Romano ButiQ

Vineri, 1 iulie, de la ora 19:00, copii romi si romani de la Scoala din Podu Iloaiei vor juca spectacolul de teatru “Printul fericit” pe scena Atelierului Romano ButiQ (Bd. Independentei nr.166 – fosta piata Dimitrov).

In acest spectacol sunt implicati 14 copii romi si romani care au dorit sa se pregateasca si sa joace impreuna spectacolul „Printul fericit” pe scena Atelierului. Romano ButiQ le-a oferit copiilor ocazia de a juca pentru prima data intr-o piesa de teatru.

Spectacolul „Printul fericit” este o adaptare dupa emtionanta poveste scrisa de Oscar Wilde despre prietenie, generozitate si dragoste nemarginita pentru cei din jur. Dupa o viata lipsita de griji in palatul sau, fara a se intreba ce se intampla dincolo de zidurile acestuia, printul are parte de o „a doua viata”, din perspectiva unei statui pretioase care vede saracia si necazurile in care se zbat locuitorii cetatii.

Muzica, scenografia si energia copiilor sunt ingredientele acestui spectacol dedicat tuturor acelora care, mai mici sau mai mari, cred in sansa binelui si frumusetii de a invinge ceea ce este rau si urat.

Spectacolul este realizat de actorul Radu Ghilas, cunoscut pentru numeroasele sale roluri jucate la Teatrul National din Iasi, precum si pentru colaborarile cu diverse organizatii educative (Centrul de Mediere si Securitate Comunitara, Salvati Copiii, etc) in workshopuri despre intarirea stimei de sine, schimbare si multe altele.

 

Acest spectacol face parte din Romano Cher – Casa Romilor, proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013- „Investeste in oameni” (56327) si are ca scop principal readucerea pe piata economica si in viata activa a comunitatii pe meseriasul traditional de etnie roma. Proiectul se desfasoara in perioada iunie 2010 – februarie 2013.

 

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: