„Tosca”, opera in trei acte

TOSCA

Opera Națională Română Iași vă invită la spectacolul aniversar ”Tosca”, opera în trei acte de Giacomo Puccini.

  • Miercuri, 27 ianuarie 2016 , ora 18.30 – Sala Mare a  Teatrului Național Iași

Invitați speciali: Dragana Radakovic (Belgrad) – Floria Tosca – și Marius Vlad Budoiu (Opera Națională Română Cluj-Napoca) – Mario Cavaradossi. Spectacolul se va desfășura sub bagheta maestrului Victor Dumănescu. Interpretează soliștii, orchestra, corul, baletul și corul de copii ai Operei Naționale Române Iași.

Din distribuție mai fac parte: Scarpia  –  Oleg Ionese  – (Opera Națională Română Cluj-Napoca); Sacristanul  –  Alexandru Aghenie- (Opera Brașov); Angelotti  –  Daniel Mateianu; Spoletta   –  Andrei Apreotesei; Sciarrone   –  Victor Zaharia; Temnicerul   – Ionuț Todică; Roberti  – Traian Hudumeac; Păstori – Maria Galan – Ştefan Gheorghe.

Regia îi aparține lui Ognian Draganoff (Bulgaria). Decor – Boris Stoynov (Bulgaria). Costume – Tzvetanka Petkova Stoynov (Bulgaria). Viziunea regizorală asupra spectacolului de la Opera ieșeană, montat în 2011, este una inedită, după ce Ognian Draganoff a montat Tosca la Opera Națională Macedonia, în 2004, precum și la Opera Națională Timișoara, în 2007.

Am abordat acest spectacol din prisma experienței mele. Nu este un spectacol modern, nu îmi place termenul, cred că este mai curând clasic. Este însă mai agresiv și am vrut să exprime peisajul dominat de exhibiționism de la Palatul Farnese” a spus regizorul.

BILETE

Pretul variaza intre 10 si 60 de lei in functie de locul din sala. Agentia de bilete: 0332 888 448. Biletele pot fi cumparate de la Agentia de bilete a Operei – din 7 decembrie 2015, Agentia de bilete a Operei s-a mutat in foaier, intrarea principala, mai exact in locul unde se vand bilete cu o ora inainte de inceperea spectacolului –  de luni pana sambata, intre orele 10:00-17:00 si duminica, intre orele 12:00-17:00, cât şi online pe www.operaiasi.ro

Nota: Pentru a putea achizitiona bilete online, urmați pașii:

  • accesati “EVENIMENTE” din partea superioara a paginii www.operaiasi.ro
  • creati un cont valid
  • achizitionati biletul

Este strict interzis accesul in sala copiilor sub 7 ani.

INFO

Opera Nationala Romana Iasi:

Strada Agatha Barsescu nr. 18, Cod postal 700074 Iasi, Romania.

Telefon: +40-(0)232 211 144.

Web: operaiasi.ro

Facebook: www.facebook.com/Opera-Nationala-Romana-Iasi

You Tube: www.youtube.com/OperaIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: