Spectacolul de opera “Don Giovanni”

Opera Natională Română Iasi vă invită  la spectacolul ”Don Giovanni” – operă în două acte de Wolfgang Amadeus Mozart – începând cu ora 18.30, în Sala Mare a Teatrului National.

  • duminica, 10 februarie 2019, ora 18:30, SALA MARE – Teatrul National “V. Alecsandri”, Iasi

Distribuție: Don Giovanni – Florin Estefan – invitat, Leporello – Cătălin Țoropoc – invitat, Donna Anna – Cristina Grigoraș, Donna Elvira – Nicoleta Maier, Don Ottavio – Andrei Lazăr – invitat, Zerlina – Maria Miron Jinga , Masetto – Valentin Călugărici, Commendatore – Teodor Busnea – debut.

Dirijor: Alessandro Cedrone. Regia îi apartine lui Beatrice Rancea, scenografia este asigurată de Viorica Perju, iar coregrafia de către Edi Stancu.

Piesa care a lansat mitul lui Don Juan (Don Giovanni) este Seducătorul din Sevilla si oaspetele de piatră, al lui Tirso de Molina, publicată în 1630 la Barcelona. Personajul Don Juan l-a atras pe Mozart, care a transpus mitul într-o operă memorabilă, pe un libret scris în limba italiană de Lorenzo da Ponte. Spectacolul oferit de Opera ieseană este, de asemenea, în limba italiană.

Premiera absolută cu Don Giovanni a avut loc în anul 1787, la National Theaterdin Praga, sub bagheta marelui Mozart. La Viena, opera a fost jucată în 1788. Caracterul romantic al acestei opere se desprinde si din mesajul pe care îl transmite compozitorul: din cinicul si decadentul Don Giovanni, Wolfgang Amadeus Mozart face un erou autentic, modern, capabil să-si dea viata pentru principiile sale.

Spectacolul durează până la ora 21:45 și are o pauză.

BILETE

Vă invitam să achiziționați biletele pentru reprezentațiile lunii de pe site-ul www.operaiasi.ro și de la Agenția Operei, situată în foaier. Prețul biletelor este cuprins între 10 și 60 lei, în funcție de loc.

Biletele se pot achiziționa atât de la Agenția Operei (tel. 0332.888.448 – foaier / program: luni – vineri intre 10.00-17.00, sâmbătă 10.00–13.00  ), cât și online pe site-ul O.N.R.I. (www.operaiasi.ro/evenimente).

Este strict interzis accesul in sala copiilor sub 7 ani.

INFO

Opera Nationala Romana Iasi

Str. Agatha Barsescu nr. 18, Iasi

Secretariat: +40-(0)232 211 144

www.operaiasi.ro

www.facebook.com/Opera-Nationala-Romana-Iasi

www.youtube.com/OperaIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Expoziția “Dacă vreau să flutur, fluturi…” | Iulius Mall Iasi

RECITAL „VISSI D’ARTE” | Opera Nationala Iasi

Concert simfonic. Dirijor: Radu Popa

MOZART – REQUIEM | Ateneul National Iasi

Scrie un comentariu: