Spectacolul de opera “Don Giovanni”

Opera Natională Română Iasi vă invită  la spectacolul ”Don Giovanni” – operă în două acte de Wolfgang Amadeus Mozart – începând cu ora 18.30, în Sala Mare a Teatrului National.

  • duminica, 23 septembrie 2018, ora 18:30, SALA MARE – Teatrul National “V. Alecsandri”, Iasi

Distribuție:  Don Giovanni – Jean Kristof Bouton; Leporello – Daniel Mateianu; Donna Anna – Cristina Grigoraș (debut); Donna Elvira – Nicoleta Maier; Don Ottavio – Eusebiu Huțan – invitat; Zerlina – Maria Miron Jinga ; Masetto – Valentin Călugărici; Commendatore – Horia Sandu – invitat.

Dirijor: Alessandro Cedrone. Regia îi apartine lui Beatrice Rancea, scenografia este asigurată de Viorica Perju, iar coregrafia de către Edi Stancu.

Piesa care a lansat mitul lui Don Juan (Don Giovanni) este Seducătorul din Sevilla si oaspetele de piatră, al lui Tirso de Molina, publicată în 1630 la Barcelona. Personajul Don Juan l-a atras pe Mozart, care a transpus mitul într-o operă memorabilă, pe un libret scris în limba italiană de Lorenzo da Ponte. Spectacolul oferit de Opera ieseană este, de asemenea, în limba italiană.

Premiera absolută cu Don Giovanni a avut loc în anul 1787, la National Theaterdin Praga, sub bagheta marelui Mozart. La Viena, opera a fost jucată în 1788. Caracterul romantic al acestei opere se desprinde si din mesajul pe care îl transmite compozitorul: din cinicul si decadentul Don Giovanni, Wolfgang Amadeus Mozart face un erou autentic, modern, capabil să-si dea viata pentru principiile sale.

BILETE

Biletele se pot achiziționa atât de la Agenția Operei (tel. 0332.888.448 – foaier / program: luni – vineri intre 10.00-17.00, sâmbătă 10.00–13.00  ), cât și online pe (www.operaiasi.ro/#bilete).

Deoarece montarea spectacolelor nu este adresată copiilor cu vârsta sub 7 ani, accesul acestora nu este permis în sala de spectacole.

INFO

Opera Nationala Romana Iasi

Str. Agatha Barsescu nr. 18, Iasi

Secretariat: +40-(0)232 211 144

Web: www.operaiasi.ro

FB: www.facebook.com/Opera-Nationala-Romana-Iasi

YouTubewww.youtube.com/OperaIasi

PE ACEEASI TEMA:

”Don Quijote” la Opera Nationala Romana Iasi

Opera „Ecaterina Teodoroiu” de Emil Lerescu – PREMIERA

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Super concert Saragossa Band, Bosquito și Ovidiu Lipan Țăndărică si foc de artificii

Jazz În Copou© Last JAM SESSION 2018

Concert extraordinar HOLOGRAF @ Iasi

Petre Roman isi lanseaza cartea la Iasi

Scrie un comentariu: