Opera Nationala Romana Iasi va invita la o noua reprezentatie a operei BOEMA, opera in 4 acte de Giacomo Puccini. Libretul de Giuseppe Giacosa si Luigi Illica.
- sambata, 29 ianuarie 2022, ora 18:30, SALA MARE a Teatrului National Iasi
- duminica, 30 ianuarie 2022, ora 18:30, SALA MARE a Teatrului National Iasi
Regia – NIKY WOLCZ. Decor – HELMUT STÜRMER. Costume – LIA MANTOC. Dirijor: Bogdan Chiroșcă. Dirijor cor: Manuel Giugula. Dirijor cor copii: Raluca Zaharia. Coordonator coregrafic: Cristina Todi. Interpretează soliștii, orchestra, corul și baletul Operei Naționale Române Iași, alături de Corul de Copii al Municipiului Iași.
Distribuție 29.01.2022: Mimì – Diana Bucur, Rodolfo – Mihail Mihaylov (invitat), Marcello – Alexandru Constantin, Schaunard – Andrei Yvan, Colline – Daniel Mateianu, Musetta – Cristina Grigoraș, Monsieur Benoît / Alcindoro – George Cojocariu, Parpignol – Adrian Ionescu, Sergentul – Victor Zaharia, Vameșul – Ovidiu Manolache.
Distributie 30.01.2022: Mimì – Ana Maria Donose, Rodolfo – Florin Guzgă, Marcello – Șerban Vasile (invitat), Schaunard – Andrei Yvan, Colline – Teodor Busnea, Musetta – Angelica Solomon (debut), Monsieur Benoît / Alcindoro – Ștefan Linu, Parpignol – Adrian Ionescu, Sergentul – Victor Zaharia, Vameșul – Ovidiu Manolache.
După 43 de ani de la premiera din capitala Moldovei, celebra operă La bohème, de Giacomo Puccini, a fost reînsufletită pe scena Operei iesene într-un spectacol impresionant regizat de Niky Wolcz, profesor la Universitatea Columbia din New York. Helmut Stürmer, personalitate marcantă a scenografiei internationale de teatru, operă si film, a venit din Germania special pentru a realiza decorurile, iar creatoarea costumelor este celebra Lia Manţoc.
Regizorul spectacolului, Niky Wolcz, a studiat la Universitatea de Teatru din Bucureşti (IATC) şi a lucrat ca actor, profesor universitar şi regizor peste tot în Europa. Şi-a început activitatea la Teatrul „Lucia Sturdza Bulandra” din Bucureşti unde a lucrat şi învăţat cu Liviu Ciulei, Lucian Pintilie şi David Esrig, începând în acelaşi timp cariera sa pedagogică la Institutul de Teatru „I.L.Caragiale”. Ca actor, a jucat în spectacolele de teatru „Leonce şi Lena”, „Godot”, „Trei fraţi gemeni veneţieni”, „Furtuna, „Revizorul”, dar şi în filme, precum „Reconstituirea” în regia lui Lucian Pintilie, „Căldura” sau „Prea mic pentru un război atât de mare” în regia lui Radu Gabrea. Timp de 14 ani a fost profesor universitar la Secţia de Teatru şi Operă din cadrul „Frankfurter Musikhochschule” (Facultatea de Muzică din Frankfurt), la „Prinzregentenakademie München”, precum şi la „Freie Universität” din Berlin. În anul 1996 se stabileşte la New York unde predă la Columbia University. Împreună cu Andrei Şerban a montat lucrări de operă şi operetă: „Cneazul Igor” (Londra), „Povestirile lui Hoffmann” şi „Văduva veselă” (Viena), „Paiaţe” (Geneva), „Indiile galante” şi „Italianca în Alger” (Paris), „Benvenuto Cellini” şi „Faust” la Metropolitan (New York). În anul 2012, împreună cu soţia sa, Ulla Wolcz, a montat premiera mondială a piesei de teatru „Ţinuturile joase” a autoarei Herta Müller, laureată a premiului „Nobel pentru Literatură” înanul 2009.
BILETE
Biletele se pot achiziționa atât de la Agenția Operei (tel. 0332.888.448 – foaier / program: luni – vineri intre 10.00-17.00, sâmbătă 10.00–13.00 ), cât și online pe site-ul O.N.R.I. (www.operaiasi.ro).
Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii şi al ministrului sănătăţii, emis în temeiul art. 44 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările şi completările ulterioare; Desfășurea spectacolelor poate fi realizată cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului.
INFO
Opera Nationala Romana Iasi
Str. Agatha Barsescu nr. 18, Iasi
Secretariat: +40-(0)232 211 144