Spectacolul de balet “La Fille Mal Gardee”

la-fille-mal-garde

Opera Nationala Romana Iasi va invita in Sala mare a Teatrului National ”V. Alecsandri”  la spectacolul  La Fille Mal Gardee – balet in doua acte de Ferdinand Herold.

REPREZENTATII

  • Duminica, 19 octombrie 2014, ora 18:30, Sala Mare a Teatrului National Iasi

CONCURS

Castiga o invitatie dubla la spectacol. Trimite raspunsul la intrebarea: Ce anume a inspirat ”La Fille Mal Gardee”? pe adresa iasifun@ziaruldeiasi.ro, pana vineri, 17 octombrie, ora 12:00. Precizati si un numar de telefon.

UPDATE CONCURS: Invitatia a fost castigata de Olesea Nesterenco.

DESPRE

Balet pantomimă în două acte (1789). Aranjament de dansuri populare franceze aparţinând unui compozitor necunoscut. Libretul şi coregrafia originală de Jean Bercher Dauberval. Versiuni ulteriore au modificat atât coregrafia, cât şi partitura. În aranjamentul muzical al lui Ferdinand Hérold, coregrafia îi aparţine lui Frederick Ashton (1828)

La Fille Mal Gardee este un balet comic, format din doua acte, inspirat de pictura lui Pierre-Antoine Baudoin – La reprimande/Une jeune fille querellee par sa mere (Fata care reprima / O tanara fata certata de mama ei) ce dateaza din 1789. La origine, spectacolul a fost produs, coregrafiat si transformat de Jean Dauberval intr-un pastiche muzical adaptat dupa 55 de arii populare franceze al caror autor este necunoscut.

Premiera a avut loc la 1 iulie 1789 in Franta, la Marele Teatru din Bordeaux sub numele de Le ballet de la paille ou Il n’est qu’un pas du mal au bien (Baletul paiului sau De la rau la bine nu este decat un pas). De-a lungul timpului La Fille Mal Gardee s-a bucurat de o mare popularitate ajungand astfel in repertoriul mai multor companii de balet din intreaga lume.

COREGRAFIA: Mihai Babușka; SCENOGRAFIA: Adriana Urmuzescu;

Distributie: Lise– MARIKO KAWAHIGASHI; Colas – VLAD TOADER (Opera Națională București)-(debut); Mama Simone –  SERGIU COTOROBAI (debut); Alain – CĂTĂLIN PANDEL; Thomas – GHEORGHE IFTINCA; Notarul – ALEXANDRU GÂMBUȚĂ; Găina – GINA MOTOHOI; Cocoșul – ALEXANDRU SEBEȘI; Puii   – MAYURA TAKASE, MIKU OKAZAKI

Durata: 1 oră şi 30 minute

BILETE

Prețurile variază între 5 și 50 de lei în funcție de locul din sală. Agentia de bilete: 0332 888 448. Biletele pot fi cumparate de la Agentia de bilete a Operei (bd. Stefan cel Mare si Sfant nr. 8), de luni pana sambata intre orele 10:00-17:00.

INFO

OPERA NATIONALA ROMANA IASI
Str. Agatha Barsescu nr. 18
Telefon: 0232 211 144
www.operaiasi.ro
facebook.com/Opera-Nationala-Romana-Iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Poveștile și Legendele Iașului cu Biciclete Electrice

IVAN – Premieră naţională | Teatrul din Stejar

Pop-Rock-Blues Sunday

Day trip to… Mexico

1 comentariu la “Spectacolul de balet “La Fille Mal Gardee””

  1. samson ioana says:

    regia si coregrafia sunt semnate de catre : Mihai Babuska

Scrie un comentariu: