Spectacolul „Damen Tango” la Teatrul Național Iași

Teatrul National “Vasile Alecsandri” Iasi prezinta pe Mihaela Arsenescu Werner in spectacolul ”DAMEN TANGO”, de Valentina Aslanova, la Sala Studio Teofil Vâlcu.

  • Vineri, 26 mai 2017, ora 18:00, sala ”Teofil Valcu” – Teatrul National Iasi
  • Joi, 8 iunie 2017, ora 11:00, sala ”Teofil Valcu” – Teatrul National Iasi
  • Vineri, 9 iunie 2017, ora 11:00, sala ”Teofil Valcu” – Teatrul National Iasi

Piesa Damen Tango scrisă de Valentina Aslanova(actriţă, romancier, dramaturg şi poet) în 1997, reprezintă debutul său în dramaturgie. “Când scena nu ţi se mai pare îndeajuns pentru preaplinul sentimentelor tale, le poţi da viaţă în scris” declara autoarea care s-a inspirat pentru acest text din biografia actriţei Irina Pechernikova, colega sa de breaslă. Debutul i s-a dovedit a fi sub o stea norocoasă, primul său text dramatic cucerind repertoriile unor teatre importante aflate chiar şi dincolo de frontierele Federaţiei.

Regia: Vitalie Lupaşcu (regizor şi producător TV). Scenografia: Rodica Arghir. Coregrafia: Ligia Delia Grozdan. Distribuţia: Mihaela Arsenescu Werner, Bianca Ioan, Daniel Busuioc

Mulțumesc tuturor televiziunilor  pentru efortul lor în a ne impune prostul gust, în a ne șoca cu „valoarea” non valorilor sau știri din Groapa lui Ouatu’ pentru că numai astfel ne-au făcut ca noi să căutăm noi modalități de exprimare artistică. Ca urmare,  publicul a revenit  în sala de spectacole, în sala de lectură. Este un semnal remarcabil pentru noi oamenii de cultură, pentru societatea noastră.

Patima arghirofiliei a făcut ca unii dintre noi să cedeze căutând doar sa placă publicului, dar marea majoritatea a  creatorilor au rezistat, ei n-au căutat aplauze ci mai degrabă tăcerea uimită a publicului. Chiar dacă pare patetică aserțiunea, totuși, când este vorba de acești minunați oameni , nimic nu e prea mult.

În distribuția spectacolului Damen tango se întâlnesc trei generații, trei viziuni asupra vieții care  împreună au același scop – aspirația întru valoare. Lor li se alătură o altă echipă de creatori ce caută să devină formatori de opinie.  M-aș bucura enorm dacă spectacolul regizat de mine ar face parte din traseul lor aspirațional, ar ajuta la șlefuirea generațiilor viitoare. În acest sens, îi mulțumesc Teatrului Național din Iași pentru șansa de a dialoga cu spectatorii, pentru încrederea și sprijinul acordat în pregătirea acestui spectacol.

Iubesc actorii, actorii vii, neobosiți în fața curiozității sau, dimpotrivă, a indiferenței și caut să găsesc partituri dedicate lor sau, general vorbind,  lumii din care facem parte. Așa am găsit textul lui Ronald  Harwood  , Quartet și  Roman teatral, un text după romanul lui Mihail Bulgakov , spectacol realizat la Televiziunea Publică și care va avea curând premiera, iar acum iată, un text scris de un actor pentru actori, Valentina Aslanova – Damen Tango, text tradus de mine și, acum pot spune, adaptat pentru „ marea doamnă a teatrului ieșean „  Mihaela Arsenescu Werner. E greu să scrii  despre creatori, cu atât mai mult despre o adevărată instituție cum este d-na Werner care și-a dedicat viața teatrului, care a șlefuit piatra brută a atâtor generații de actori. În acest spectacol doamna Werner, alături de un alt actor excepțional, Daniel Busuioc, aprinde speranța unui student al domniei sale Bianca Ioan. Sper ca această primă întâlnire cu scena profesionistă să fie de bun augur pentru tânăra actriță, pentru „fata neprihănită din Provence”, atribut dat de autor personajului interpretat de aceasta. In final,  vreau să  mulțumesc publicului, pentru că face posibil ca năzuințele noastre  să capete viață.  VITALIE LUPAŞCU

BILETE

Pret bilet: 22 lei (reduceri elevi, studenti, pensionari). Biletele se pot achiziţiona on-line de pe site-ul www.eventim.ro, secţiunea Locaţii-Iaşi şi direct, din reţeaua magazinelor partenere: Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas si Cărturesti. Biletele se pot rezerva şi cumpăra şi de la Agenţia Teatrală situată pe Bd. Ştefan cel Mare nr.8A.

Agentia teatrala: Telefon: 0232-255999. Program: 10.00 – 17.00, de marti pina sambata.

Pentru grupuri organizate, va rugam sa va adresati Departamentului Marketing-Organizare la telefon 0232-255999.

Atentie! Accesul in sala dupa inceperea spectacolului este interzis, iar biletele isi pierd valabilitatea. Pentru a preveni situatiile neplacute, rugam spectatorii sa fie prezenti la sala de spectacole cu cel tirziu 10 minute inainte de ora inceperii.

INFO

TEATRUL NAŢIONAL „VASILE ALECSANDRI” IASI,
Fondat în 1840

Str. Agatha Bârsescu, nr. 18, Iaşi

Tel. 0232 267824

E-mailtniasi@yahoo.com

Web: www.teatrulnationaliasi.ro

FB: www.facebook.com/TNIASI

PE ACEEASI TEMA:

”Gaitele”, din nou la Iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: