Premieră „Cu uşile închise” la Clubul CFR Iași

cu-usile-inchise-clubul-cfr-iasi-afisÎn regia lui Emil Gnatenco, deopotrivă actor, regizor şi scenograf, la Clubul CFR Iaşi de la Râpa Galbenă va avea loc miercuri, 18 septembrie 2013, de la ora 17.00, premiera cu piesa „Cu uşile închise” de Jean Paul Sartre.

  • CU UŞILE ÎNCHISE este o piesă într-un act şi durează 75 minute.

Piesa CU UŞILE ÎNCHISE a fost prezentata pentru prima oară la Theâtre du Vîeux-Colombier, în mai 1944. Iată că, în septembrie 2013 ajunge şi la Iaşi, personajele piesei lui Sartre fiind INES, ESTELLE, GARCIN şi BĂIATUL DE SERVICIU. În regia şi scenografia lui Emil Gnatenco vor evolua pe scena sălii de spectacole de la clubul CFR Iaşi de la Râpa Galbenă actorii trupei „Teatru-Club-Tineret”, precum Emil Gnatenco, Ioana Andrei (dublată peste o săptămână, după reîntoarcerea ei la Londra, unde este studentă la Management, de Mădălina Florea), Anda Avasilcăi şi Dragoş Maftei.

  • Intrarea spectatorilor la premierea de miercuri seara este liberă.

De menţionat că trupa „Teatru-Club-Tineret” de la Clubul CFR Iaşi de la Râpa Galbenă a participat recent la ediţia a treia a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Tineret „Grigore Vasiliu Birlic” de la Fălticeni, cu piesa „Jack sau Supunerea” de Eugen Ionesco. În urma succesului repurtat într-un concurs extrem de prestigios, componenţii trupei de teatru de la Clubul CFR Iaşi de la Râpa Galbenă au fost gratulaţi cu următoarele premii:
– Marele Premiu de interpretare feminină – pentru Ioana Andrei;
– Premiu pentru rol secundar feminin – pentru Adnana Bolea;
– Premiu pentru viziune regizorală „Cătălin Naum” – pentru Emil Gnatenco.

INVITAŢII DE ONOARE ai festivalului de la Fălticeni au fost: Alex Şerban (strănepotul maestrului Grigore Vasiliu Birlic), Vladimir Găitan, Radu Gheorghe, Beatrice Rancea, Stere Gulea, Catrinel Dumitrescu, Irina Margareta Nistor, Medeea Marinescu, Marius Manole, Dan Lungu, Carmen Olaru (director TVR Iaşi), Mihai Pînzaru – PIM, Mihai Bisericanu, Georgeta Ciocârlan, Ovidiu Mihăilescu, Puiu Creţu, Sorin Poclitaru, Adi Bezna, Cosmin Vaman, Clara Mărgineanu, Vasile Toma, Dan Clucinschi şi alţii. JURIUL FESTIVALULUI a fost compus din Eusebiu Ştefănescu (Preşedintele Juriului), Claudia Motea, Ion Sapdaru, Gheorghe Balint şi Lorette Enache.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: