Spectacolul “Caleidoscop”, sustinut de Baletul Art Sudio Repede Chisinau

UPDATE CONCURS! Cistigatorii invitatiilor la spectacol sint: Sucila Grigoriana, Patriciu Mariana-Florenta Daniela Cristea , Ana Cretu. Felicitari!

Sambata, 28 mai 2011, ora 19:30 – Casa de Cultura a Sindicatelor

Pret bilet: 40 lei

REPEDE la un amalgam de dans modern, clasic, popular, acrobatie si balet, pe care romanii n-au apucat sa-l vada pana acum!

REPEDE s-a format mai intai ca scoala de dans, iar mai apoi, pentru ca a adunat la un loc unii dintre cei mai buni artisti moldoveni, si-a creat propria companie artistica pentru spectacole. Si, deoarece “profii” erau specializati pe toate domeniile (balet, acrobatie, dans clasic, modern si popular) si s-au pricopsit si cu un coregraf de mare clasa, au creat un spectacol care amesteca elemente din fiecare zona. De aici si unicitatea, originalul de care aminteam mai sus. (De fapt sunt doi coregrafi, insa Galina Sulimova este atat de frumoasa incat vroiam sa o pastrez numai pentru mine).
Cel care are rabdare sa intre si pe www.repede.md o sa descopere in componenta grupului si un artist emerit al Moldovei, cu nume de domnitor, Alexandru Lapusneanu, cel cunoscut pentru cateva rostiri celebre, personale sau nu: “De ma voi scula, pre multi am sa-i popesc”, “capul lui Motoc vrem”, “de voi nu ma vreti, eu va vreau”. Se pare ca in Moldova nu se fac artisti emeriti pe banda rulanta, asa ca omul are habar de ceea ce face. De sculat, o sa va scoale in picioare sa aplaudati, iar domnisoarele artiste o sa va indeparteze orice fel de gand de popeala. Iar daca nu, puteti sa-i luati capul lui Tanmoshan Dmitrii, coregraful principal. Dar nu e cazul, sigur o sa vreti sa revedeti spectacolul, mai ales ca sunt doar doua reprezentatii.
Un secret al succesului lor (vorbim de calitatea si cantitatea artistica, ultima masurata in numar de dansatori la metru patrat de scena) este data si de un “spate” financiar teapan. Meccena este unul dintre cei mai valorosi moldoveni, om ce si-a dorit probabil sa ajunga la poarta Raiului cu un portofoliu inaltator spiritual, care sa-I permita accesul la flaute, chimvale si alte lucruri plictisitoare care s-or gasi pe acolo.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: