Spectacolul de teatru – dans „Bal”, la Opera Nationala Iasi

Opera Nationala Iasi va invita la o noua reprezentatie a spectacolului de teatru – dans ”BAL”, ce o are protagonista pe Beatrice Rancea.  Regia si coregrafia – Yvette Bozsik (Ungaria).

Spectacolul “Bal”, în regia și coregrafia lui Yvette Bozsik, programat sâmbătă, 21 aprilie 2018, începând cu ora 18:30, a fost înlocuit cu spectacolul “Valsuri celebre în interpretări coregrafice”, în regia și coregrafia artistei emerite Ileana Iliescu, sub bagheta dirijorului Marcello Mottadelli.

Bilete achiziționate pentru spectacolul “Bal” sunt valabile și pentru spectacolul “Valsuri celebre în interpretări coregrafice”, dar există și altenativa rambursării contravalorii acestora.

Astfel, pentru cei care au achiziționat bilelete de la Agenția Operei, rambursarea banilor se va face în aceeași locație, iar persoanele care au achiziționat bilete online pot primi contravaloarea acestora trimițând un mail la adresa office@bilet.ro.

Producția este realizată în regia și coregrafia lui Yvette Bozsik (Ungaria), artist ce a câștigat o reputație solidă ca dansator după absolvirea Academiei de Balet din Budapesta. Este fondator al Companiei de Dans Yvette Bozsik din cadrul Teatrului Katona Joszef; a devenit membru fondator al Collective of Natural Disasters, un grup de teatru – dans de avangardă. Producțiile proprii – peste 30 de spectacole de autor – , colaborările, turneele în Europa și SUA și festivalurile – Edinburgh, Hong-Kong, Moscova, Copenhaga, i-au adus recunoașterea internațională.

Ideea spectacolului s-a născut în baza filmului meu preferat: Ettore Scola – „Balul”, care constituie mărturia fără text, prin diferite stiluri de dans, a destinelor și relațiilor umane, precum și a istoriei secolului XX. Piesa mea nu se concentrează asupra istoriei, ci asupra personajelor care își caută fericirea valsând solitary.” (Yvette Bozsik)

Spectacolul reprezintă o călătorie dansantă și muzicală în anii ‘70.
Conceput în două părți, contrastul dintre acestea este puternic evidențiat: prima parte se petrece într-un local, iar a doua pe o plajă, în firescul naturii. Atmosfera părții a doua este mult mai poetică: cei care, mai înainte, s-au afirmat printr-un dans plin de culoare își prezintă acum propria lor soartă, singurătatea și diferitele momente unice din viață. Materialul sonor ne oferă piese aparținând celor mai importante curente muzicale ale secolului XX, de la jazz până la canzonette, de la muzica clasică până la muzica modernă, într-un amalgam de stiluri și atitudini.

Dansurile de diferite stiluri, valsurile, tango-urile ne povestesc în stilul „Bozsik” despre dorințe și vise nerealizate, despre singurătate și iubire, despre alienare, interiorizare și căutare de sine.

Yvette Bozsik (Ungaria) a absolvit Academia de Balet din Budapesta. Este fondator al Companiei de Dans Yvette Bozsik din cadrul Teatrului Katona Joszef; si, de asemenea, a devenit membru fondator al  Collective of Natural Disasters, un grup de teatru – dans de avangarda. Productiile proprii – peste 30 de spectacole de autor – colaborarile, turneele in Europa si SUA, dar si multiplele festivaluri sustinute in tara, ii completeaza cu succes palmaresul.

BILETE

Biletele se pot achiziționa atât de la Agenția Operei (tel. 0332.888.448 – foaier / program: luni – vineri intre 10.00-17.00, sâmbătă 10.00–13.00  ), cât și online pe site-ul O.N.R.I. Nota: Pentru a putea achizitiona bilete online, urmați pașii:

  • accesati “EVENIMENTE” din partea superioara a paginii www.operaiasi.ro
  • creati un cont valid
  • achizitionati biletul

Este strict interzis accesul in sala copiilor sub 7 ani.

INFO

Opera Nationala Romana Iasi:

Strada Agatha Barsescu nr. 18, Iasi

Telefon: +40-(0)232 211 144.

Web: operaiasi.ro

Facebook: www.facebook.com/Opera-Nationala-Romana-Iasi

You Tube: www.youtube.com/OperaIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: