Spectacole de datini și concerte de colinde, la Palas Mall

În aşteptarea sărbătorilor de iarnă, ansamblul urbanistic Palas, destinaţia cosmopolită de cumpărături şi petrecere a timpului liber, a pregătit cele mai frumoase evenimente de sezon. Clienţii Palas Mall vor fi răsfăţaţi cu spectacole de datini şi obiceiuri, concerte de colinde, teatru de păpuşi, târguri tematice şi o prezentare de modă Cătălin Botezatu.

palas-mall-craciun-poza-craciunia-iasi-2013-fotoSuita evenimentelor dedicate sărbătorilor de iarnă începe joi, 12 decembrie 2013, de la ora 17.45, cu o „Poveste de Crăciun”, un spectacol oferit de peste 150 de prichindei talentaţi de la Palatul Copiilor Iaşi. Micii artişti îi vor încânta pe cei prezenţi cu cele mai îndrăgite refrene de sezon, oferindu-le bună dispoziţie. La eveniment vor fi prezente şi cadre didactice din Spania, Portugalia, Turcia, Bulgaria şi Grecia.

Vineri, de la ora 16.00, în Atriumul Palas Mall, ieşenii şi nu numai sunt invitaţi să admire datinile şi obiceiurile prezentate de ansamblurile folclorice din Bistriţa şi din Republica Moldova. Alaiurile vor colinda prin Palas Mall, completând periplul clienţilor prin magazine cu momente artistice deosebite.

Sâmbătă, de la aceeaşi oră, este rândul altor păstrători ai tradiţiilor româneşti să surprindă cu porturile populare şi cântecele care îi reprezintă. „Iată vin colindători” este un spectacol de melodii de Crăciun, susţinut de Ansamblul Măgura, din judeţul Suceava. Colindele lor vor fi urmate de cele ale Ansamblului Maramureş şi ale Ansamblului Cernăuţi. Aceştia vor oferi publicului veritabile momente desprinse din tradiţiile româneşti şi posibilitatea de a călători în zone etnografice diferite, prin cântecele şi datinile prezentate.

Sâmbătă, între orele 14.00 – 16.00, şi duminică, între orele 12.00 – 14.00, în Atriumul Palas Mall vor răsuna cântece de iarnă, autohtone şi americane, interpretate la pian.

Duminică, de la ora 16.00, Bonito Band aduce spiritul sărbătorilor mai aproape de clienţi, printr-un concert de Crăciun. Un mix de instrumente şi voci deosebite îi va impresiona pe cei aflaţi în căutarea darurilor în magazinele din Atriumul Palas Mall.

Colinde vor oferi şi artiştii invitaţi la evenimentul caritabil „Fulgi de Speranţă”, care se va desfăşura duminică, de la ora 17.00, în Atriumul Palas Mall. Iulian Canaf, Festivo Band, Sensation Dance Studio, Vasilică Tătaru, corul Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei şi alţi artişti vor cânta şi vor dansa pentru o cauză nobilă, într-un spectacol complet, organizat de Asociaţia „Speranţă pentru Îngeraşi”. Cei care vor dori să se bucure de programul artistic şi să ajute, pot cumpăra invitaţii cu o donaţie minimă de 20 de lei. Strângerea de fonduri are ca scop amenajarea unui centru de activități multifuncțional la Centrul de Primire a Copiilor în Regim de Urgență Iași, precum și colectarea de jucării și dulciuri pentru copiii din centrele de plasament.

Duminică, de la ora 11.00, în zona Intersport, este rândul prichindeilor să se bucure de un eveniment aparte. Marionetele Teatrului de Păpuşi „Aşchiuţă” le vor oferi zâmbete micilor spectatori.

Agenda evenimentelor Palas Mall din acest week-end cuprinde şi fashion show „Birds” sub semnătura Cătălin Botezatu, prima colecţie „haute couture” prezentată la Iaşi. Evenimentul are loc sâmbătă, de la ora 18.00, fiind dedicat tuturor pasionaţilor de modă.

În plus, ieşenii sunt aşteptaţi la două târguri tematice, care să îi ajute să aleagă cadouri speciale pentru cei dragi. În perioada 12 – 22 decembrie, la Palas Mall se desfăşoară cea de-a doua ediţie a Târgului de Cadouri Crăciunia, unde vor găsi jucării, articole pentru copiii de toate vârstele, dulciuri delicioase, bunătăţi culinare, decoraţiuni deosebite, bijuterii, make-up, cărţi dedicate sărbătorilor şi un mic atelier pentru personalizarea cadourilor. Iubitorii licorilor de sezon sunt invitaţi, de vineri până duminică, la Târgul „Tea or Coffee?”, care va avea loc în zona Hervis. Amatorii vor putea degusta sortimente deosebite de ceaiuri şi cafea sau vor putea alege cele mai savuroase dulciuri şi cele mai noi modele de espresoare.

INFO

www.palasmall.ro

www.palasiasi.ro

www.facebook.com/palasiasi

pr@palasiasi.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: