Spectacol de opera: ”O noapte furtunoasa”, regia Daniel Prallea Blaga

Spectacolul „O noapte furtunoasă”, regia Daniel Prallea Blaga, urcă pe scena Ateneului din Iași, în cadrul Festivalului Operelor Independente, ediția a II-a, miercuri 23 mai 2018, ora 16, în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan”.

In opera ,,O noapte furtunoasa” de Paul Constantinescu, desfasurarea actiunii este conditionata in mare parte de muzica, ceea ce pune libretul intr-o lumina noua. Regizorului ii revine sarcina de a concretiza plastic actiunea operei in cadrul si imaginile scenei, plecand de la ceea ce-i sugereaza unitatea indisolubila dintre text si muzica.

Atat libretul, cat si muzica ne ofera intreaga comedie a lui Caragiale, dezvaluind prin imagini sonore caracterizarea personajelor si ambitia morala a epocii. Scurtă descriere a trupei (echipa artistică şi realizatori – premii, montări, festivaluri etc.):

Echipa ,, O noapte furtunoasa” a luat fiinta la clasa regizorului Daniel Prallea Blaga, fiind alcatuita de studenti din ani diferiti, pasionati si dedicati artei. Totul a incepul atat din dorinta regizorului, de a omagia Centenarul Marii Uniri, cat si din dorinta studentilor, de a promova opera romaneasca a secolului XX.

Toate acestea au fost realizate si datorita daruirii, rabdarii, profesionalismului si implicarii pianistei, doctor, Ioana Valentina Cojuharov. Situatiile si personajele ridicole, caracteristice comicului, s-au pliat perfect cu tipologia fiecarui interpret. Astfel, dupa pregatirea muzicala intensiva, totul a fost natural, deoarece aceasta opera le-a permis interpretilor sa-si exteriorizeze placerea de a canta.

BILETE

Biletele au fost puse în vânzare la pretul de 10 lei și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

INFO

Ateneul din Iași

Strada Ion Creangă nr.14, 700320, Iaşi

Telefon/ Fax: 0232 261 846,

E-mail: office@ateneuiasi.ro

Webwww.ateneuiasi.ro

FBwww.facebook.com/AteneulDinIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: