Spectacolul de gală cu filmul „ROCKER”

Spectacolul de gală cu filmul „ROCKER”/ Afis Iasi/ Cinema VictoriaRADEF „ROMÂNIAFILM” Iaşi vă invită să luaţi  parte la spectacolul de gală cu filmul „ROCKER”, organizat joi, 11.04.2013, orele 1930, la cinematograful „VICTORIA”.

  • Participă regizorul Marian CRIŞAN, împreună cu actorii Crina SEMCIUC, Dan CHIOREAN şi Alin STATE.
  • Avanpremieră va avea loc în aceași zi la ora 1330 și 1530(Probram special joi la Victoria!)

În deschidere va fi prezentat scurt-metrajul „MEGATRON”, film distins cu PALME D’OR la Festivalul de Film de la CANNES în anul 2008.

Proiectia de gala a filmului „Rocker” de Marian Crisan, care la avea loc joi, 11 aprilie, de la ora 19.30, la Cinema Victoria, va fi realizata cu ajutorul unui sistem digital, pentru a se asigura in felul acesta o calitate superioara a imaginii si sunetului!!!

DESPRE

“Rocker”, premiera cu distribuţie 100% românească a săptămânii, este un spectacol cinematografic convingător, contextul său fiind sumbru cu trimiteri tragice; dramatism şi joc de calitate al actorilor. Marian Crişan îşi confirmă promisiunile din “Megatron” şi “Morgen”..

“Rocker” îşi refuză orice tezism de natură politico-socială, propunându-şi să vorbească obiectiv despre dramele dependenţei de droguri – fenomen apărut la noi în sus-amintitul trecut recent ca un rău nu “necesar”, ci inevitabil, atunci când încerci să fii liber, dar nu eşti destul de matur ca să stăpâneşti corect libertatea.

“Rocker” ne oferă strict viziunea frustă a realităţii: ce înseamnă toxicomania, într-o familie din zona medie a societăţii noastre, care sub impactul acestui blestem se destramă inexorabil…

Spre a individualiza generalul, particularizându-şi astfel povestea, Marian Crişan propune următoarea polaritate: dacă un bărbat de vârstă medie, fost fan rock în tinereţe, relaţionează intim cu fiul său, actual lider de trupă rock, fiindu-i prieten, partener, egal în toate? Dar dacă fiul e dependent de droguri? Răspunsul la acest cuplu interogativ “dacă/dar dacă” se regăseşte în poveste. Măcar pe jumătate. Din capul locului, premisa este consistentă, ofertantă şi puternică; tot din capul locului, ROCKER demarează la fel de consistent, ofertant şi puternic: primele treizeci de minute sunt tulburătoare, imprimând o tensiune greu suportabilă, cu atât mai apăsătoare şi insolită cu cât se desprinde dintr-o succesiune de situaţii de viaţă aparent anodine – dincolo de care, însă, spectrul drogurilor planează peste Victor, tatăl cel cumsecade, şi “Dinte”, fiul cel talentat (amândoi – normali, slabi şi de o inteligenţă mediocră). Victor fură o pereche de skiuri pe care o va oferi pe stradă spre vânzare, penibil de insistent (comportament tipic dependenţilor de droguri – deşi, aici, dependent nu e el, ci fiul său). Vine Cristi, dealer-ul, şi asistăm la dialogul (la fel de tipic) între vânzător şi clientul cu datorii acumulate – combinaţie de presiuni şi toleranţă, de manipulare cinică şi falsă amiciţie înţelegătoare. Dinte face criza (tipică – evident) a dependentului care nu şi-a luat doza, iar Victor suferă crâncen, în tăcere, amânând la maximum oferirea rezervei pentru zile negre. Şi tot aşa… Finalmente, “Rocker” este un spectacol cinematografic convingător şi agreabil – în contextul său sumbru cu trimiteri tragice – a cărui liniaritate şi destructurare se compensează prin dramatism, dinamism vizual (chiar şi în raport cu caracterul static al evoluţiei în timp), stil plastic şi joc de calitate al actorilor. Iar Marian Crişan îşi confirmă strălucit promisiunile din “Megatron” şi “Morgen”.

Marian Crisan

  • regizor si scenarist roman

In anul 1999 a absolvit Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica, sectia Regie. A devenit cunoscut publicului prin scurt-metrajul „Megatron”, film care a obtinut in anul 2008 „Palme d’Or” la Festivalul de Film de la Cannes si premiul pentru cel mai bun film de scurt metraj de la Stockholm International Film Festival. A mai fost selectionat la peste 40 de festivaluri de film din intreaga lume, tot cu acelasi film, dintre care amintim: Milano Film Festival, Melbourne International Film Festival, Sao Paolo International Short Film Festival, Festival du Film Francophone, AFI Los Angeles International Film Festival, Calgary International Film Festival, Seul International Family Film Festival.

INFO

https://www.facebook.com/rockerthemovie

http://www.rockerthemovie.ro/

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: