Spectacol aniversar Tosca. Opera Națională Română Iași marchează 59 de ani de la înființare

tosca aniversar 2015

Opera Națională Română Iași marchează 59 de ani de la înființare prin spectacolul aniversar Tosca, opera în trei acte de Giacomo Puccini, în interpretarea extraordinară a soliștilor, corului, orchestrei, baletului și corului de copii Juniorii Operei, marti, 3 noiembrie 2015, de la ora 18.30.

REPREZENTATII

  • Marti, 3 noiembrie 2015, ora 18.30, Sala Mare a Teatrului National Iasi

DESPRE

Dirijor va fi maestrul Gheorghe Stanciu (Teatrul Național de Operă și Balet ,,Oleg Danovski”).

În toamna lui 1956, prestigioasa instituție își inaugura prima stagiune cu Tosca, de Giacomo Puccini. La pupitrul dirijoral s-a aflat atunci maestrul Radu Botez, regia artistică fiind semnată de Hero Lupescu, unul dintre cele mai sonore nume în materie.

Viziunea regizorală asupra spectacolului de la Opera ieșeană, montat în 2011, este una inedită, după ce Ognian Draganoff a montat Tosca la Opera Națională Macedonia, în 2004, precum și la Opera Națională Timișoara, în 2007. “Am abordat acest spectacol din prisma experienței mele. Nu este un spectacol modern, nu îmi place termenul, cred că este mai curând clasic. Este însă mai agresiv și am vrut să exprime peisajul dominat de exhibiționism de la Palatul Farnese” a spus regizorul.

Din distribuție fac parte: Floria Tosca   –  Nadia Cerchez; Mario Cavaradossi  – Marius Vlad Budoiu – (Opera Naționala Română Cluj-Napoca); Scarpia  –  Lucian Petrean  – (Cluj-Napoca); Sacristanul  –  Gelu Dobrea  – (Opera Naţională Română Timişoara); Angelotti  –  Daniel Mateianu; Spoletta   –  Andrei Apreotesei; Sciarrone   –  Victor Zaharia – (debut); Temnicerul   – Cătălin Berea – (debut); Roberti  – Traian Hudumeac; Păstori – Maria Galan – Ştefan Gheorghe.

BILETE

Prețul unui bilet variază între 10 și 60 de lei, în funcție de locul din sală. Biletele pot fi cumpărate de la Agenția Operei (0332.888.448). Biletele se achizitioneaza de la Agentia de bilete a Operei (0332.888.448) , Bld. Stefan ce Mare si Sfant nr.8. Program Agentie: luni – sambata: 10:00 – 17:00; duminica: 12:00 – 17:00.

Accesul copiilor sub 7 ani strict interzis!

INFO

Opera Nationala Romana Iasi

Str. Agatha Barsescu nr. 18cod postal, Iasi

Telefon/fax (RCS & RDS):

Secretariat: +40-(0)232 211 144

Web: www.operaiasi.ro

FB: www.facebook.com/Opera-Nationala-Romana-Iasi

YouTube: www.youtube.com/OperaIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Cuvinte cheie: ,

Scrie un comentariu: