”Spargatorul de nuci” la Opera Nationala Iasi

 

Celebrul balet al lui Piotr Ilici Ceaikovski, care a cucerit inimile și a trezit imaginația spectatorilor de toate vârstele, din întreaga lume, se regăseste și în repertoriul Operei ieșene.

  • luni, 6 decembrie 2021, ora 18:30, SALA MARE  – Teatrul National Iasi

Interpretează baletul și orchestra Operei ieșene, sub bagheta dirijorului Bogdan Chirosca,  in regia și coregrafia artistei emerite Ileana Iliescu, scenografia Adriana Urmuzescu. Distributie: Spărgătorul de nuci – Dumitru Buzincu; Clara – Mariya Lozanova-Buzincu (debut); Unchiul Drosselmayer – Cătălin Ailiesei; Prințesa fondantelor – Viviana Olaru (debut); Prințul fondantelor – Vlad Mărculescu; Regele motanilor – Miguel Costa (debut); Fritz – Juan Cruz Luque (debut)

Premiera spectacolului a avut loc la Teatrul Imperial Mariinski, Sankt Petersburg, în data de 6 decembrie 1892. Transpus cu succes de-a lungul timpului în balet pe gheață, film artistic, desen animat ori carte ilustrată, magicul balet în două acte glisează elegant pe partitura compozitorului rus, având la bază basmul omonim semnat de Alexandre Dumas.

Povestea de iarnă ne aduce în atmosfera festivă din salonul familiei Silberhaus, unde toți cei dragi se bucură de serbarea pomului de Crăciun. Micuța Maria și fratele ei Fritz năvălesc peste cadouri, dar dintre toate cel mai prețios este, de departe, falnicul Spărgător de nuci. De aici și până la pătrunderea pe tărâmul magic al zânelor, uriașilor și păpușilor care interpretează vesel Valsul fulgilor de nea, este doar un pas…

Spectacolul durează până la 20:30 și are o pauză.

BILETE

Vă invitam să achiziționați biletele pentru reprezentațiile lunii de pe site-ul www.operaiasi.ro și de la Agenția Operei, situată în foaier. Prețul biletelor este cuprins între 10 și 60 lei, în funcție de loc.

Biletele se pot achiziționa atât de la Agenția Operei (tel. 0332.888.448 – foaier / program: luni – vineri intre 10.00-17.00, sâmbătă 10.00–13.00  ), cât și online pe site-ul O.N.R.I. (www.operaiasi.ro/spectacole).

Conform prevederilor în vigoare, pot participa la spectacole doar persoanele care prezintă certificatul verde în baza vaccinării sau a trecerii prin boală. Purtarea măștii de protecție este obligatorie pe întreaga durată a evenimentului. Desfășurea spectacolelor poate fi realizată cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spațiului.

INFO

Opera Nationala Romana Iasi

Str. Agatha Barsescu nr. 18, Iasi

Secretariat: +40-(0)232 211 144

www.operaiasi.ro

www.facebook.com/Opera-Nationala-Romana-Iasi

www.youtube.com/OperaIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: