Șotron, târg de cărți, jocuri și distracții pentru copii și adolescenți la Muzeul Literaturii Române Iași

sotron-targ-de-carti-jocuri-distractie-muzeul-literaturii-iasi-afis-2014
În perioada 30 mai – 1 iunie va avea loc Șotron. Târg de cărți, jocuri și distracții, eveniment organizat de Muzeul Literaturii Române Iași în parteneriat cu Asociația „Patrimoniu pentru Comunitate”. Șotron este un adevărat tur de forță al activităților cultural – educative și se va desfășura în grădina Casei Pogor, pe strada Vasile Pogor (închisă circulației), în curtea Palatului Copiilor, precum și în Bojdeuca Ion Creangă, în intervalul orar 10:00-22:00.

Șotron. Târg de cărți, jocuri și distracții este un eveniment care se adresează copiilor și adolescenților, dar și părinților și celor interesați de activități educative-interactive. Inițiativa MLR Iași a fost primită cu entuziasm de către instituții educaționale și culturale din Iași (Inspectoratul Școlar Județean Iași, Opera Națională Română Iași, British Council Iași, Palatul Copiilor), artiști, organizații de tineret care au decis implicarea, dezvoltând proiecte interactive în cadrul Șotron.

PROGRAM

Programul pregătit de organizatori este unul foarte bogat, cu peste 150 de evenimente, iar printre activități se numără expoziții de jucării, ateliere creative, troc de cărți și de alte obiecte culturale, concerte, workshop-uri de jurnalism literar pentru elevi și liceeni, Bazar solidar, activități sportive (ping-pong, baschet, volei, trambuline, tenis, cursuri de învățat mersul pe bicicletă), board games, Cupa Devoratorilor de Literatură, concursul de desene pe asfalt, premii etc.

În muzeul Vasile Pogor, la parter, va fi organizată o expoziție de jucării din colecția particulară a ing. Dumitru Cristian, cel mai important colecționar din țară, președinte al Asociației „Muzeul Jucăriilor”, expoziție care va număra în jur de 300-400 obiecte de colecție. De asemenea, un sistem de aplicații multimedia va fi montat, cuprinzând sisteme de proiecție interactive, sistem de realitate augmentată, joculețe educative interactive și aplicații pe suport multitouch, personalizate pe patrimoniul muzeelor literare ieșene.

Pe 1 iunie, prima duminică a lunii, intrarea la muzeele literare ieșene va fi gratuită.

Muzica desenelor animate, interpretată de „Juniorii Operei Iași”.

Opera Națională Română Iași va participa la Șotron,primul târg de cărți, jocuri și distracții pentru copii și adolescenți, organizat în parteneriat cu Muzeul Literaturii Române Iași, în perioada 30 mai – 1 iunie 2014. Astfel, corul de copii “Juniorii Operei”, coordonat de dirijoarea Raluca Zaharia, va fi prezent pe scena din Gradina Casei Pogor, începând cu ora 18.00:vineri, 30 mai 2014, cand va avea loc un concert interactiv ce cuprinde fragmente muzicale din operele “Carmen” de G. Bizet, “Tosca” de G. Puccini și musical-ul “Sunetul muzicii” de R. Rodgers și duminică, 1 iunie 2014, cînd vor interpreta, în premieră, cântece din faimoasele desene animate Disney. Intrarea este liberă!

Corul de copii a fost înfiinţat în anul 2011, iar acum are peste 70 de membri. „Juniorii Operei” au participat la numeroase concerte și au fost invitați nelipsiți în spectacolele de gală ale Operei Iași, glasurile lor angelice rezonând în sufletele sutelor de spectatori prezenţi.

INFO

Muzeul Literaturii Romane Iasi
www.facebook.com/muzeulliteraturiiromane.iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: