Soprana Rodica Vică revine pe scena Operei Naționale Române din Iași

După mai bine de 7 ani, soprana Rodica Vică, stabilită la Viena, revine miercuri 16 martie, ora 18:30, pe scena Operei Naționale Române din Iași pentru debutul său absolut în rolul Violetta Valéry din opera La Traviata de Giuseppe Verdi.

Acest debut se numără printre alte debuturi excepționale dobândite de soprană pe scena ieșeană cu ani în urmă, debuturi ce au purtat-o mai departe, pe alte scene ale lumii. Spectacolul La Traviata este regizat de Beatrice Rancea, iar scenografia poartă semnătura creatoarei de modă Doina Levintza. Interpretează soliști invitați alături de soliștii, corul, baletul și orchestra Operei din Iași, sub bagheta dirijorală a maestrului Traian Ichim, dirijor cor Manuel Giugula, coordonator coregrafic Cristina Todi.

Rodica Vică este solist invitat al multor opere și filarmonici atât din România cât și din străinătate. Soprana debutează pe scena Operei bucureștene în 2010, urmând mai apoi să colaboreze permanent cu această instituție, interpretând roluri principale în operele Flautul fermecat (Regina Nopții) și Don Giovanni (Donna Anna) de W. A. Mozart, Rita de G. Donizetti, Rosina din Bărbierul din Sevilla de G.Rossini, Alcina de G. Fr. Haendel, etc. Rodica Vică este câștigatoarea a numeroase premii la concursuri naționale si internaționale: Premiul I la Concursul Internaţional de muzicabarocă „La Stravaganza” Cluj- Napoca, Premiul II la Concursul Radiodifuziunii Române „Drumul spre celebritate”, Premiul pentru cea mai Buna Interpretare Muzicală în cadrul Trofeului „Ion Dacian” pentru Tineri Interpreţi, ș.a.

Activitatea artistică actuală a sopranei Rodica Vică include premiera mondială a oratoriului Strigoii de George Enescu alături de Rundfunk Sinfonieorchester Berlin la Konzerthaus Berlin, Gala OTP Bank la Sala Bela Bartók de la Müpa Budapesta, Canto Barocco la Teatro La Fenice, Gloria de Antonio Vivaldi alături de Accademia Bizantina condusă de Ottavio Dantone la deschiderea Festivalului Baroc Varazdin, La Lumiere Comique la Festivalul de Muzică Veche de la Budapesta și BaRockIN’ Transylvania cu orchestra Musica Ricercata, Matthäus Passion de J.S. Bach sub conducerea dirijorală a lui Cristian Măcelaru la Ateneul Român, Poemes pour mi de Olivier Messiaen alături de Filarmonica Transilvania sub conducerea dirijorului Cristian Mandeal, concert în cadrul Lunii Oedip la Londra, serată inclusă în evenimentele premergătoare premierei operei enesciene la Royal Opera House Covent Garden.

De asemenea, angajamentele recente și viitoare includ debutul în Violetta Valery din La Traviata de Giuseppe Verdi la Opera Națională din București, un turneu internațional inovator având-o ca solistă și intitulat JAZZT Vivaldi care comemorează 280 de ani de la dispariția lui Antonio Vivaldi, participarea deosebită la Festivalul internațional George Enescu cu premiera românească a oratoriului Strigoii de George Enescu și un turneu internațional cameral menit să celebreze genialitatea compozitorilor români “Romanian Music Journey”.

Discografia Rodicăi Vică include două CD-uri, primul produs de casa de discuri Capriccio cu înregistrarea absolută a oratoriului Strigoii de George Enescu (The Ghosts) și al doilea, Stars in the Sky lansat la sfârșitul anului 2018 la Musikverein Vienna- un proiect multicultural și unic care cuprinde o colecție de cântece de leagăn din întreaga lume, alături de celebra țiteristă, Barbara Laister- Ebner, solista Concertului de Anul Nou de la Viena din 2018.

Biletele pot fi achiziționate online pe: https://www.operaiasi.ro sau la Agenția de bilete de luni până vineri, între orele 12:00 -16:00.

INFO

www.rodicavica.com

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: