Soprana Felicia Filip încântă ieşenii pe 16 mai

Iaşul este cunoscut sub titulatura de „Capitală Culturală a Moldovei”. Activitatea intensă a instituţiilor de profil fac ca viaţa culturală a oraşului sa fie tot mai bogată, iar interesul ieşenilor pentru acest tip de activităţi să fie în creştere. Participarea la evenimente culturale a devenit pentru mulţi dintre noi un adevărat mod de viaţă.

Value Team, o echipă de 18 masteranzi din cadrul Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor, de la Universitatea „Al. I. Cuza” Iaşi organizează pe data de 16 mai 2013, ora 19, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” evenimentul „Speranţă pentru educaţie”. Sub sloganul „Muzică aleasă pentru inimi deschise”, ieşenii sunt invitaţi să ia parte la o reprezentaţie culturală de excepţie.

Momentul principal va fi susţinut de celebra soprană Felicia Filip, care îşi va delecta auditoriul cu un concert deosebit. Piesele şi ariile interpretate fac parte din repertoriul său care au făcut-o cunoscută la nivel internaţional sub titulatura de „Noua regină a Traviatei”. Deşi primii paşi în cariera muzicală i-a făcut ca violonistă, timbrul vocal neobişnuit a fost cel care a propulsat-o către marile scene ale lumii. Ea are un statut aparte, fiind singura cântăreaţă din lume care a câştigat toate premiile importante „Mozart”. Totodată, în 2004 a primit din partea preşedintelui României distincţia Ordinului „Meritul Cultural” în grad de Comandor.

Un al doilea moment al spectacolului va fi susţinut de corul Cantores Amicitiae. Ambasadori ai păcii şi prieteniei, cei 32 de studenţi de la Universitatea de Arte „G. Enescu”, împreună cu dirijorul Nicolae Gâscă, au fost premiaţi la numeroase festivaluri din România şi din străinătate. Repertoriul lor cuprinde peste o sută de melodii, dintr-o varietate de genuri muzicale.

În sfârşit, Cvartetul Symphonis cântă cu plăcere şi încântă sufletele publicului încă din 2007. Ei nu se adresează doar iubitorilor de muzică clasică, ci tuturor celor care iubesc muzica de calitate interpretată la instrumente simfonice (vioară, violă, violoncel).

BILETE

Biletele pentru eveniment vor putea fi achiziţionate începând cu luna mai, din incinta librăriilor Cărtureşti Iulius Mall şi Cărtureşti Palas Mall. „Speranţă pentru educaţie” este un eveniment cu scop caritabil, organizat în colaborare cu Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany şi cu sprijinul Rotaract Iaşi 2000. Banii obţinuţi din vânzarea biletelor vor fi alocaţi renovării şcolii din satul Liteni, comuna Belceşti, judeţul Iaşi, unde 450 de elevi învaţă în condiţii greu de imaginat pentru o ţară europeană din secolul XXI.

INFO

www.sperantapentrueducatie.com

www.facebook.com/SperantaPentruEducatie

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: