Sophie Ellis Bextor

10 aprilie e ziua in care vom asculta muzica de club la Power Play. Nu e ziua niciunui DJ sau producator din muzica house, insa avem de sarbatorit o solista care s-a facut cunoscuta pe ringul de dans din diferite cluburi. E vorba de Sophie Ellis Bextor, nascuta pe 10 aprilie 1979 in Middlesex, Anglia.

sophie ellis bextor

Mama sa era prezentatoarea unui show la moda si micuta Sophie si-a facut prima data aparitia “pe sticla” la doar 5 ani. Datorita frumusetii sale a fost observata de mai multi designeri din moda si i s-a propus un contract avantajos ca model, insa Sophie nu a cochetat cu aceasta cariera decat un an, revenind la prima sa pasiune, muzica. Grupul wave-rock Theaudience pentru care a dat o proba a devenit repede cunoscut dupa ce a “inrolat-o”, datorita aparitiilor scenice provocatoare ale solistei si datorita vocii sale sexy. Imbracata mai mult in piele neagra, Sophie a aparut pe coperta mai multor reviste de muzica, iar piesa “I’ve Got the Wherewithal” a devenit repede un hit in Marea Britanie.

Insa nu s-a multumit sa cante cu “Theaudience”, a schimbat registrul si a inceput sa apara in diverse cluburi ca solista pentru seturile DJ-ilor britanici. Insa afirmarea a venit in 2000, atunci cand Dj-ul italian Spiller a convins-o sa traga partile de voce pentru piesa “Groovejet (If This Ain’t Love)”. Deja devenit un hit, cantecul a devenit unul dintre cele mai solicitate in cluburi dupa ce pe noua varianta a aparut Sophie. Incurajata de acest succes solista scoate anul urmator prima realizare solo, “Read My Lips”. Excelent primit in insula, albumul s-a vandut bine si in Irlanda, Australia si chiar in Statele Unite, aducandu-i un disc de aur tinerei interprete care a devenit cunoscuta si in Germania cu piesele “Take Me Home” sau “Murder on the Dancefloor”. In 2002, albumul a fost relansat, ocazie pentru Sophie sa ajunga din nou  in topuri, de data aceasta cu “Get Over You” sau “Music Gets The Best Of Me”. In 2003, dupa un turneu european in care a cantat cu diversi artisti si in care a fost ajutata de sotul sau Richard Jones pentru promovare, Sophie lanseaza un alt album pe care a inclus piesele “Mixed Up World” si “I Won’t Change You”. In aceeasi perioada, datorita asemanarii stilului de a canta si a se imbraca, Sophie a fost deseori comparata cu Victoria Beckham, cu care, presa britanica a dezvaluit ca nu este in relatii tocmai cordiale. Din 2003 insa, Sophie s-a retras ocupandu-se mai mult de familie, “vinovat” de acest lucru fiind primul ei copil, Sonny. Au urmat insa si alte albume de studio, “Trip The Light Fantastic” in 2007, certificat cu aur in Marea Britanie si Rusia, si “Make a Scene”, aparut pe 18 aprilie 2011. In 2009 i s-a nascut si cel de-al doilea fiu, iar in octombrie 2011 a anuntat ca este insarcinata din nou, semn ca muzica a trecut in plan secund, iar principala ocupatie a sarbatoritei de azi o reprezinta perpetuarea speciei.

Ii spunem “La multi ani” lui Sophie Ellis Bextor, pe care o ascultam astazi la Power Play cu Murder on The Dancefloor.

https://www.youtube.com/watch?v= http://www.youtube.com/watch?v=BsISfQAXE60

Vlad Trifan, realizatorul rubricii Power Play de la Nord Est FM, 100,4. Power Play – on air la Nord Est FM, de luni pana duminica: 07.24, 09.24, 11.24, 13.24, 15.24, 19.24, 21.24.”

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: