Solutii inovatoare pentru durerile de spate

Conform unei statistici a Ministerului Sanatatii, aproximativ jumatate din populatia Romaniei sufera de afectiuni ale coloanei vertebrale si 6 din 10 adulti acuza dureri de spate mai mult sau mai putin severe. Herniile de disc, spondilartropatiile si degenerarile sacroiliace sunt cele mai frecvente patologii ale coloanei vertebrale, care necesita proceduri eficiente de tratament. Începand de acum, pentru a trata aceste patologii ale coloanei vertebrale, romanii pot apela la epiduroscopie, o procedura minim invaziva, realizata prin ablatie cu laser.

epiduroscopie presa

Cinci pacienti diagnosticati cu hernii de disc, discopatii lombare si sindrom post-laminectomie dupa multiple operatii pe coloana au fost tratati astazi prin epiduroscopie în cadrul Clinicii de Angiografie si Terapie Endovasculara Hemodinamic. Echipa de specialisti a fost condusa de dr. Ovidiu Nicolae Palea, prof. dr. Peter Selgado si prof.dr. Hector Segaldo (Spania). Realizate în premiera pentru Europa de Est, epiduroscopiile au fost asistate de medici din Slovacia, Croatia, Spania si Romania.

Realizarea primei epiduroscopii în Romania este un pas important pentru diagnosticarea si managementul durerii. Spre deosebire de interventiile clasice, epiduroscopia este minim invaziva, iar pacientul merge acasa în aceeasi zi. Procedura implica anestezie locala, iar cateva dintre afectiunile tratate sunt herniile de disc, discopatiile lombare, cicatricilor post-operatorii lombare si durerile de spate cronice premergatoare herniilor de disc. Interventiile de astazi au fost un succes si speram ca acest tip de tratament sa fie accesat de cat mai multe persoane, date fiind numeroasele avantaje pe care le aduce”, a declarat dr. Ovidiu Nicolae Palea, medic ATI si terapia durerii.

Epiduroscopia (endoscopia canalului spinal) este o interventie endoscopica moderna si eficienta, folosita pe de o parte ca metoda de diagnosticare, prin vizualizarea patologiei în timp real, iar pe de alta parte ca modalitate de tratament al afectiunii prin ablatie cu laser. Realizata din primele stadii, aceasta procedura poate controla durerea înainte de instalarea cronicizarii.

Procedurile de epiduroscopie au fost realizate în cadrul Clinicii de Angiografie si Terapie Endovasculara Hemodinamic.

INFO

www.hemodinamic.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: