Snapchat, reţeaua socială mobilă care ameninţă Facebook şi Instagram

snapchat-reteaua-sociala-care-ameninta-facebook-si-instagram-gadget-my-love-aplicatii-foto

(Lucian ROTARU)

Săptămâna trecută Snapchat, o reţea socială dedicată doar dispozitivelor mobile, a atras atenţia tuturor după ce Facebook ar fi dorit să achiziţioneze serviciul pentru suma de 3 miliarde de dolari.

Snapchat este un serviciu pe care peste 5 milioane de utilizatori din întreaga lume îl folosesc zilnic pentru a trimite 350 de milioane de mesaje sub formă de  imagini şi clipuri video denumite „snaps”. Aplicaţia atrage un public tânăr, adolescenţi şi tineri de 20 de ani care doresc ceva nou în schimbul reţelelor sociale clasice precum Facebook, Instagram sau Google+.

Noutatea adusă de Snapchat ţine de faptul că imaginile şi clipurile video realizate cu această aplicaţie pot fi trimise unei liste de prieteni alese de utilizator, iar acestea pot fi vizualizate doar pentru cel mult 15 secunde după care imaginile vor dispărea atât din telefonul expeditorului şi al destinatarului, cât şi de pe serverele companiei. Chiar dacă la prima vedere o astfel de reţea socială pare inutilă, conceptul din spatele aplicaţiei Snapchat da un nou sens prieteniilor şi felul în care comunicăm în mediul digital : „Imaginile sunt uneori un pic mişcate, iar tu poate nu arăţi cel mai bine, dar asta e ideea. Important este momentul captat, conexiunea creată între prieteni şi nu doar o imagine frumoasă afişată pe un profil. Alura de mesaje trecătoare ne aminteşte despre frumuseţea prieteniei – nu avem nevoie de un motiv pentru a ţine legătura cu cei dragi.”

Utilizatorii pot adăuga text şi simple desene peste imaginile şi clipurile realizate şi trimise cu Snapchat. Dacă se doreşte ca mesajele trimise să fie vizibile mai mult timp, există modul „Stories” cu care, după cum spune şi numele, se pot crea poveşti realizate dintr-un număr nelimitat de imagini şi clipuri video ce vor putea fi vizualizate timp de 24 de ore.

Aplicaţia Snapchat este disponibilă gratuit pentru Android şi iOS. Compania din spatele acestui serviciu atrage atenţia asupra faptului că imaginile şi clipurile pot fi salvate de către destinatari cu diferite programe independente, unul dintre acestea fiind denumit „Screenshot Save for Snapchat”.

snapchat-aplicatii-foto-gadget-my-loveChiar dacă Snapchat a fost lansat la sfârşitul anului 2011, numărul de utilizatori şi mesajele trimise de aceştea au crescut semnificativ în ultimele luni. Acel public tânăr care se retrage de pe reţetele sociale clasice pare să se regăsească pe astfel de servicii online. Presa internaţională relatează că Facebook, cea mai populară reţea socială din lume, a dorit să achiziţioneze Snapchat, într-o mişcare asemănătoare cu cea de anul trecut, atunci când Instagram a fost cumpărat pentru suma de 1 bilion de dolari. Chiar dacă aplicaţia este probabil cu mult supraevaluată, de data aceasta oferta celor de la Facebook a fost refuzată, Snapchat alegând calea investitorilor.

Te aşteptăm şi pe pagina noastră de Facebook pentru discuţii şi alte materiale.

  • Sursă: www.ziaruldeiasi.ro. Articol publicat în ediția tipărită de miercuri, 27 noiembrie 2013, nr. 280 (6805), pagina 7A.
ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: