Slujbă întru cinstirea Sfintei Icoane Făcătoare de minuni a Maicii Domnului „Prodromiţa” la Biserica Toma Cozma

Slujbă întru cinstirea Sfintei Icoane Făcătoare de minuni a Maicii Domnului „Prodromiţa” la Biserica Toma Cozma/ fotoVineri, 12 iulie 2013, Biserica Ortodoxă sărbătoreşte Cinstirea Sfintei Icoane „Prodromiţa” de la Muntele Athos. Această zi de mare sărbătoare la Schitul „Prodromul” („Înaintemergătorul” – Sfântul Ioan Botezătorul), cel mai mare așezământ monahal românesc de la Muntele Athos, prilejuiește o mare slujbă de priveghere și o procesiune care are în centrul rugăciunilor icoana Maicii Domnului „Prodromița”, înainte-mergătoarea noastră, adică cea care călăuzește, îndrumă, povățuiește pe creștini spre mântuire.

Icoana Maicii Domnului „Prodromiţa” este o icoană cu totul aparte, are o putere făcătoare de minuni extraordinară, este considerată între cele mai valoroase icoane româneşti, este o icoană care a prilejuit şi prilejuieşte foarte multe pelerinaje. Deși icoana „Prodromiţei” poate fi admirată în mod real doar de bărbaţi, pentru că Muntele Athos este un loc în care nu pot să intre şi femeile totuși Mănăstirea Prodromu, în chip deosebit, împarte către toate bisericile binecuvântări şi iconiţe cu această reprezentare a Maicii Domnului. Ea se găseşte în multe părţi, putând fi văzută în această formă a copiei.

Vineri, 12 iulie a.c, începând cu ora 8.00, la Biserica Toma Cozma din Iaşi, se va oficia Slujba Acatistului Maicii Domnului „Prodromița”, izvor de binefaceri, tămăduiri și fapte minunate pentru toți cei se vor ruga cu credință, pelerinii putându-se închina la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului „Prodromiţa” în copie, ce poartă binecuvântarea vrednicului de pomenire Protos. Petroniu Tănase, Starețul mănăstirii Prodromul de la de la Athos.

Această Sfântă icoană pune în evidenţă şi o altă trăsătură a Maicii Domnului, aceea de călăuză pentru noi. Ea ni se oferă, prin această perspectivă a icoanei sale făcătoare de minuni, călăuzitoare pe calea vieţii la vreme de încercare.

INFO

Biserica Toma Cozma

Pr. Mihai Margineanu

tel. mobil: 0742 044 844

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: