Simpozionul „Românii în veacul construcţiei naţionale. De la Unirea Principatelor la recunoaşterea internaţională a Marii Uniri, 1859-1920”

Complexul Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi – Muzeul Memorial „Mihail Kogălniceanu” anunță, în calitatea sa de partener, organizarea Simpozionului „Românii în veacul construcţiei naţionale. De la Unirea Principatelor la recunoaşterea internaţională a Marii Uniri, 1859-1920”, în data de 24 ianuarie 2020, ora 9.00.

Evenimentul se desfășoară în cadrul proiectului național „Ambasadorii Unirii la Iași” derulat, în perioada 24 – 25 ianuarie 2020, de Școala Gimnazială „Bogdan Petriceicu Hașdeu” Iași, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Iași, Primăria Municipiului Iași, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași și Asociaţia Profesorilor de Istorie din Iaşi.

În anul în care proiectul a ajuns la a zecea ediţie, organizatorii doresc să readucă în conştiinţa elevilor şi profesorilor participanţi la acest proiect importanţa actului săvârşit la 24 ianuarie 1959, precum și rolul emblematic jucat de marele om de stat, Alexandru Ioan Cuza.

INFO

Muzeul Memorial „Mihail Kogălniceanu”

Str. Mihail Kogălniceanu, nr. 11, Iasi

www.facebook.com/Muzeul-Memorial-Mihail-Kogalniceanu

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: