Simpozionul International “CUCUTENI – 5000 REDIVIVUS: Stiinte exacte si mai putin exacte”, Editia a VI-a

Complexul Muzeal National ”Moldova” Iasi – Muzeul Stiintei si Tehnicii ”Stefan Procopiu”, in colaborare cu Universitatea ”Vasile Alecsandri” Bacau, Centrul International de Cultura si Arte ”George Apostu” Bacau, Universitatea Tehnica a Moldovei Chisinau, Asociatia Culturala Pro Basarabia si Bucovina – Forumul Democrat al Romanilor din Moldova, Universitatea Tehnica ”Gheorghe Asachi” Iasi sub patronajul Consiliului Local al Municipiului Bacau si al Primariei Municipiului Bacau organizeaza, in perioada 8 – 10 septembrie 2011, Simpozionul International “CUCUTENI – 5000 REDIVIVUS: Stiinte exacte si mai putin exacte”, editia a VI-a.

La deschiderea oficiala a Simpozionului, care va avea loc joi, 8 septembrie 2011, ora 12.00 in Sala de Conferinte a Universitatii „Gh. Asachi” din Iasi, Corp T – Rectorat, Splai Bahlui, nr. 67, se va decerna titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii „Gheorghe  Asachi” din Iasi, Domnului Academician  Eugeniu Grebenicov de la Academia de Stiinte a Rusiei.

In acest context, vor putea fi vizitate  expozitiile:

Cucuteni – magia ceramicii, expozitie organizata de Muzeul de Istorie a Moldovei Iasi;

Minitehnicus, expozitie realizata de Muzeul Stiintei si Tehnicii ”Stefan Procopiu” Iasi;

Ceramica de tip Cucuteni, expozitia artistei plastice Ionela Mihuleac.

Lucrarile Simpozionului se vor desfasura la Iasi, joi, 8 septembrie  2011,  in Sala ”Dragomir Hurmuzescu”  a Facultatii de Inginerie Electrica, Energetica si Informatica Aplicata si la Bacau,  vineri 9 septembrie 2011 la Centrul de Afaceri si Expozitii „Mircea Cancicov”.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: