Simpozionul „Cultura, politica si societate in timpul domniei lui Carol I. 130 de ani de la Proclamarea Regatului Romaniei”

In luna martie 2011 se implinesc 130 de ani de la proclamarea Regatului, moment cu semnificatii deosebite pentru istoria nationala. Venirea dinastiei de Hohenzollern pe tronul Romaniei a insemnat debutul unei etape in care statul si societatea romaneasca au cunoscut o transformare profunda si o dezvoltare in toate planurile: economic, politic si cultural, cu implicatii europene multiple.

Pentru a cinsti memoria lui Carol I, primul rege al Romaniei si pentru a marca momentul aniversar, Institutul de Istorie „A. D. Xenopol” al Academiei Romane si Facultatea de Istorie a Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” – Iasi, vor organiza simpozionul intitulat „Cultura, politica si societate in timpul domniei lui Carol I. 130 de ani de la Proclamarea Regatului Romaniei”, care va avea loc la Iasi, in perioada 25-26 martie 2011, in sala de conferinte a Universitatii „Alexandru Ioan Cuza”.

Simpozionul se desfasoara sub Inaltul Patronaj al Majestatii Sale Regelui Mihai I. La eveniment vor participa personalitati publice si stiintifice din marile centre universitare: Iasi, Bucuresti, Timisoara, Chisinau, Craiova, Alba-Iulia, Targoviste, Suceava.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: