Simpozionul „Cultura, politica si societate in timpul domniei lui Carol I. 130 de ani de la Proclamarea Regatului Romaniei”

In luna martie 2011 se implinesc 130 de ani de la proclamarea Regatului, moment cu semnificatii deosebite pentru istoria nationala. Venirea dinastiei de Hohenzollern pe tronul Romaniei a insemnat debutul unei etape in care statul si societatea romaneasca au cunoscut o transformare profunda si o dezvoltare in toate planurile: economic, politic si cultural, cu implicatii europene multiple.

Pentru a cinsti memoria lui Carol I, primul rege al Romaniei si pentru a marca momentul aniversar, Institutul de Istorie „A. D. Xenopol” al Academiei Romane si Facultatea de Istorie a Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” – Iasi, vor organiza simpozionul intitulat „Cultura, politica si societate in timpul domniei lui Carol I. 130 de ani de la Proclamarea Regatului Romaniei”, care va avea loc la Iasi, in perioada 25-26 martie 2011, in sala de conferinte a Universitatii „Alexandru Ioan Cuza”.

Simpozionul se desfasoara sub Inaltul Patronaj al Majestatii Sale Regelui Mihai I. La eveniment vor participa personalitati publice si stiintifice din marile centre universitare: Iasi, Bucuresti, Timisoara, Chisinau, Craiova, Alba-Iulia, Targoviste, Suceava.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Russian Cossack State Dance Company, cea mai buna companie ruseasca din lume vine la Iasi

Seara de film german: Herta Müller – Alfabetul fricii(2015, 56 min)

Artisti romani participa la Designblok – Prague Design and Fashion Week 2017

Expoziția „SFR Infinit” – în deschiderea Les Films de Cannes à Iași

Scrie un comentariu: