Simboluri ale Unirii Principatelor Române în contemporaneitate

Marți, 25 ianuarie 2022, de la ora 11.00, Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” Iaşi în parteneriat cu Universitatea de Arte „George Enescu” Iași și Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” Iași, cu susținerea Asociației „Tramclub Iași”, Companiei de Transport Public Iași, organizează întâlnirea „Simboluri ale Unirii Principatelor Române în contemporaneitate”.

Asistent univ. dr. Silviu Teodor Stanciu de la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași, Facultatea de arte vizuale și Design, va susține prelegerea cu titlul mai sus amintit, care va reuni în structura sa informații despre: Unirea Principatelor din 1859, realizarea „Tramvaiului Unirii” – simboluri, semnificații și modele utilizate la realizarea compozițiilor ornamentale.

Ultima parte a expunerii va conține prezentarea clădirilor și a locurilor emblematice din orașul Iași, ce amintesc de personalitatea lui Alexandru Ioan Cuza și de evenimentul Micii Uniri de la 24 ianuarie 1859, pe care le-am putea vizualiza dacă am parcurge cu tramvaiul un scurt traseu: Târgul Cucului – capăt Copou – Târgul Cucului. Activitatea are loc pe zoom.

INFO

Biblioteca Judeţeană ”Gh. Asachi” Iaşi

Sediul central: Galeriile Comerciale “Ştefan cel Mare şi Sfânt”, nr. 8-10

Tel/Fax: 0332/110044

E-mail programe@bjiasi.ro

Web: www.bjiasi.ro

FBwww.facebook.com/BibliotecaJudeteanaIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: