Sibiu Streetball, 19-21 iulie

După o lună plină de evenimente culturale, Sibiul îsi arată si latura sportivă. Red Bull Romaniacs, cel mai dificil raliu de hard-enduro din lume este în plină desfăsurare, săptămâna viitoare urmează Turul Ciclist al Sibiului si luna iulie se încheie cu Raliul Sibiului, anul acesta etapă în calendarul Campionatului European de Raliuri. Pe lângă aceste competitii sportive mari, devenite deja traditionale la Sibiu, turneul de baschet 3 la 3 Sibiu Streetball îsi consolidează pozitia pe Agenda Sportivă a Municipiului Sibiu. Evenimentul va avea loc în perioada 19 – 21 iulie.

Pe cele trei terenuri amenajate în Parcarea Teatrului, peste doua săptămâni se vor întrece aprox. 100 de echipe, împărtite pe patru categorii de vârstă, până la 14, 18, peste 18 si 35 de ani. Cea mai disputată categorie va fi cu sigurantă categoria OPEN unde organizatorii vor pune la bataie premii în bani de 2.000 EUR. Echipa câstigătoare va primi o sumă de 1.000 EUR, cea clasată pe locul 2, 700 EUR iar locul 3 va încasa un cec de 300 EUR. Valoarea premiilor oferite în produse pentru restul categoriilor este de 3.000 EUR

Competitie la standarde FIBA

Este al doilea an consecutiv în care Asociatia Eco Sport Team mentine standardul competitiilor de baschet 3 la 3 la cel mai înalt nivel, organizând în perioada 19 – 21 iulie, în Parcarea Teatrului, cel mai mare turneu de acest gen din regiune. Scopul declarat de a dezvolta la nivelul comunitătii sibiene o atitudine pro-sport si de a contribui la promovarea acestui sport în rândul tinerilor.

Sibiu Streetball este în primul rând un festival al baschetului pentru că, pe lângă competitia propriu-zisă, am conturat o serie de activităti conexe, special pentru spectatori. Evenimentul este la a 5-a editie însă anul trecut a fost primul an în care s-a jucat pe suprafată omologată, cu echipamente profesionale de joc. Este un standard pe care am promis că îl vom mentine si în următoarele editii.” a declarat Andrei Dinu, unul dintre organizatorii evenimentului.

Sanse să devină sport olimpic

Federatia Internatională de Baschet a anuntat la începutul acestui an că a depus la Comitetul International Olimpic documentatia necesară pentru ca baschetul 3×3 să devină sport olimpic începând cu următoarea editie,  Rio de Janeiro 2016.

Proiectul FIBA este sustinut atât de federatiile nationale de specialitate cât si de promotorii competitiilor de baschet 3×3 din întreaga lume, printre care si Asociatia Eco Sport Team care organizează acest turneu după standardele internationale, după regulamentul FIBA, cu panouri omologate, timpi de atac, sistem de contorizare a greselilor personale, etc.

PROGRAM


Acţiunea este inclusă pe Agenda Sportivă a oraşului Sibiu, fiind cofinanţată de Consiliul Local prin Primăria şi Casa de Cultură a Municipiului Sibiu si derulată în parteneriat cu Universitatea Lucian Blaga din Sibiu. Partenerul principal al evenimentului: UNIMAT – material de constructii. Partener de eveniment: Atlassib.

INFO

www.ecosportteam.ro/

www.facebook.com/SibiuStreetball

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: