Si Clubul Lady sarbatoreste ia romaneasca

ia-bji

Sâmbătă, 27 iunie 2015 începând cu ora 10.00, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași în parteneriat cu Asociaţia „ART – Meşteşugurile Prutului” Iași, Asociația „Ciurbeștenii” Iași și Comunitatea Elenă din Iași vă invită să participați la o nouă ediție a Clubului Lady pentru a marca într-un mod inedit Ziua Universală a Iei românești: vom privi ía românească prin „ochii” cămășii tradiționale grecești (poukamiso).

Atât costumele tradiționale românești, cât și cele grecești reprezintă părți importante a două culturi bogate. Și în România, și în Grecia, portul popular diferă de la o zonă geografică la alta. Prin această întâlnire ne propunem să descoperim similitudinile și caracteristicile celor două bluze tradiționale.

Invitați: Silvia Cozmâncă (președinte Asociaţia „Art – Meşteşugurile Prutului” Iași), Eugenia Stan (Asociația „Ciurbeștenii”) și Alina Ivașcu (Comunitatea Elenă din Iași) ne vor prezenta, pe rând, particularitățile privind tehnica confecţionării şi decorării, specific şi despre ornamentele tradiţionale din spaţiul românesc și cel grecesc.

Cu aceeași ocazie, Asociația „Ciurbeștenii” va fi prezentă cu ii și costume populare din zona Moldovei, iar Comunitatea Elenă din Iași ne va prezenta costumul popular grecesc din zona Attica, care este și cel mai întâlnit în România.

Alături de participanti vor mai fi studenți de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” Iași și de la Universitatea de Științe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad”.

Întâlnirile Clubului Lady sunt sponsorizate de Susanu Clinic Iaşi.

Participarea este gratuită.

INFO

Biblioteca Judeteană ”Gh. Asachi” Iași

Bd. Stefan cel Mare si Sfânt nr. 10 (Clădirea Galeriile Stefan cel Mare, etaj)

Telefon: (+4) 0332 110044

E-mail: contact@bjiasi.ro

Web: www.bjiasi.ro

PE ACEEASI TEMA:

Cerneală și celuloid: „Victor Frankenstein”

Profesioniști IT vin la Iași pentru a sta de vorbă cu elevii de liceu ieșeni

O noua intalnire a Clubului Amatorilor de Astronomie

„5 minute cu Eminescu” de Ziua Culturii Naționale

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Turneul national ”Ador” al Loredanei ajunge si la Iasi

Spam acustic LIVE @La Baza

”De la Unirea Principatelor la Marea Unire” – expoziția fotodocumentară

Scoala Vinului la Little Texas

Scrie un comentariu: