„Shakespeariada”, spectacol-colaj la Biblioteca Judeteana Iasi

shakesperiada-bji

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași și Școala de Teatru ProfessArt Iași vă așteaptă vineri, 22 aprilie 2016, de la ora 12.30, la Sala de Lectură, la „Shakespeariada”, un spectacol-colaj, adaptări după scrierile lui William Shakespeare.

Evenimentul se desfășoară cu ocazia Zilei Internaționale a Cărții și Dreptului de Autor și a Zilei Bibliotecarului din România, marcate anual pe 23 aprilie. Data de 23 aprilie are și o altă semnificație. Anul acesta se împlinesc 400 de ani de la moartea dramaturgului englez William Shakespeare  și 452 de ani de la nașterea acestuia (n. 23 aprilie 1564 – d. 23 aprilie 1616).

„Shakespeariada”, un omagiu adus „Poetului din Avon”, este un spectacol clasic de actorie, un spectacol care se doreşte a fi o galerie de personaje shakespeariene surprinse în manifestare, portrete în mişcare, creionate cu multă veridicitate de tineri şi talentaţi actori.

Distribuția: Alexandra Diaconiţa, Cristiana Antăluţ, Samia Saleh, Alexandra Fotea, Cristiana Aioanei, Lorena Pleşu, Andrei Dominte, Dragoş Toma. Regia și costumele poartă semnătura actriței (și profesoarei de actorie) Luiza Cupceac.

Participarea este gratuită.

Ziua Internaţională a Cărţii şi a Dreptului de autor se sărbătoreşte anual pe 23 aprilie, la iniţiativa UNESCO, în scopul promovării lecturii, publicării şi a dreptului de autor. Prima astfel de manifestare s-a desfăşurat în anul 1995. Ziua nu a fost aleasă întâmplător, ea coincide cu data morții, în aceeași zi și același an (23 aprilie 1616), a doi titani ai literaturii universale: William Shakespeare și Miguel de Cervantes. Considerând că lectura şi cartea nu pot fi gândite în afara bibliotecilor şi a bibliotecarilor, începând cu anul 2005, prin Hotărârea de Guvern nr. 293 din 14 aprilie 2005, în România se sărbătoreşte concomitent şi Ziua Bibliotecarului.

INFO

Biblioteca Judeţeană ”Gh. Asachi” Iaşi

Sediul central: Galeriile Comerciale “Ştefan cel Mare şi Sfânt”, nr. 8-10

Tel/Fax: 0332/110044

E-mail programe@bjiasi.ro

Web: www.bjiasi.ro

FB: www.facebook.com/BibliotecaJudeteanaIasi

PE ACEEASI TEMA:

”Steaua fara nume” | Ateneul National din Iasi

„Măturător de praf de stele” | Ateneul National din Iasi

Programul Ateneului Național din Iași | săptămâna 6-12 iulie

Saptamana teatrala la Ateneu | 10-16 august 2020

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

A inceput maratonul cultural Astra Film Festival Online

EROII ISTORIEI în benzi desenate. CALL FOR ENTRIES

Atelier de lectură la Palat: „Ceaikovski și dansul notelor de argint”

Expoziție cu mașini eco-friendly, la Palas

Scrie un comentariu: