Shakespeare School: Cum să motivăm copiii pentru a reuși în viață

Copiii sunt curioși de felul lor și mereu dornici să descopere universul care îi înconjoară. Cu toate acestea, ați observat că uneori parcă le lipsește dorința de a face lucruri pe care noi le considerăm esențiale pentru ei?

De cele mai multe ori, regulile rigide pe care copiii refuză să le accepte dacă nu le înțeleg sunt cele care determina lipsa lor de entuziasm. Din acest motiv, este important să înțelegem mai bine de ce este importantă motivația pentru copii și ce putem face, în calitate de educatori și de părinți, pentru a o stimula.

De ce este importanta motivatia pentru copii?

La fel ca în cazul adulților, copiii au nevoie de motivație sporită pentru a fi inspirați să ducă la bun sfârșit anumite sarcini școlare sau de altă natură. Părinții și educatorii sunt cei care au cel mai important rol în încurajarea lor, astfel încât să influențeze pozitiv atitudinea copiilor față de procesul de învățare.

Motivația este cea care îi determina pe copii să își dorească să obțină succesul și cea care îi menține pe aceștia în mișcare pe calea către reușită. La școală, motivația de a învăța este direct corelată cu succesul academic. Atunci când copiii se lovesc constant de rezultate scăzute la învățătură sau de diverse eșecuri, ei au tendința de a dezvolta un grad sporit de aversiune față de procesul de învățare. În astfel de momente, este responsabilitatea părinților și a profesorilor de a deveni forță exterioară care îi încurajează pe copii să nu renunțe, să depună eforturi suplimentare și să devină mai încrezători în forțele proprii.

Pentru aceasta, trebuie sa creăm un mediu adecvat pentru ei la școala și acasă, care să îi încurajeze să depună eforturi constante și să facă mereu un pas în plus către reușită.

Cum ii motivăm pe copii?

Iată câteva modalități eficiente prin care ii putem motiva pe copii să reușească în viață:

 • Ii ajutăm să se simtă competenți.
  V-ați întrebat vreodată ce îi determină pe copii să facă anumite lucruri? Să fie încrederea lor că vor reuși sau dorința de a atinge anumite obiective? De cele mai multe ori, simplul sentiment că sunt capabili să îndeplinească acea sarcină este suficient pentru a-i motiva să încerce. Din acest motiv, este important ca noi să îi ajutăm să experimenteze momente pozitive în timp ce ei învață lucruri noi sau exersează cunoștințe deja dobândite. Astfel, ii ajutăm să se simtă competenți, să nu se descurajeze indiferent de rezultate și să fie dispuși să abordeze din nou și mai bine orice situație de viață.
 • Ne concentrăm pe efort, nu pe rezultate
  Cu toții suntem obișnuiți să îi lăudăm pe copii atunci când iau note bune. Dar dacă aceștia depun tot efortul în anumite situații, însă nu reușesc să obțină cele mai bune rezultate? Nu merită să fie lăudați pentru că au încercat să facă tot ce au putut pentru a reuși? Noi spunem că DA, atunci merită să fie lăudați mai mult că oricând, întrucât efortul contează întotdeauna mai mult decât rezultatele. În plus, să nu uităm că fiecare copil este unic, are propriile sale interese sau talente și un ritm propriu de dezvoltare. Rolul nostru este să conștientizăm și să apreciem fiecare mic pas înainte pe care copiii îl fac și să îi motivăm să încerce mai mult și să facă mai bine data viitoare. Astfel, le vom insufla convingerea că sunt, în orice moment, suficient de buni și că pot deveni mai buni depunând efort suplimentar în viitor.
 • Facem modificări în rutina lor pentru a-i motiva
  Copiii se plictisesc cu ușurință atunci când sunt supuși unei rutine cotidiene, din care lipsesc activitățile interactive, care să le atragă atenția. Din acest motiv, este important pentru noi să concepem mereu noi modalități de stimulare a acestora, prin care să le captăm atenția. Atât la școală, cât și acasă, copiii au nevoie să fie implicați în jocuri și activități interesante, care să îi ajute să învețe într-o manieră distractivă și eficientă. Un mediu interactiv de învățare, în care cei mici se distrează în timp ce dobândesc cunoștințe noi este net superior unui mediu de învățare pasiv, în care doar îi obligăm să memoreze noțiuni.
 • Le susținem interesele
  Ați fost vreodată surprinși să descoperiți câte pasiuni au, în realitate, copiii voștri? De cele mai multe ori însă, lipsa timpului sau pur și simplu neatenția ne fac să nu acordăm suficientă atenție nevoii lor de exprimare. Ei sunt mereu dornici să experimenteze lucruri noi și se implică 100% atunci când fac ceea ce își doresc. Din acest motiv, este important că ei să mai iasă din ritmul și programul cu care au fost obișnuiți.

Este important să le dăm șansa de a se implica și în alte activități pe lângă cele școlare, în timpul lor liber, pentru a-și menține atenția și motivația atunci când sunt la școală.  La Shakespeare School, profesorii ii motivează pe copii să reușească în viață Nu orice lecție poate fi distractivă de la început până la sfârșit, însă la Shakespeare School profesorii găsesc mereu modalități eficiente prin care să facă procesul de învățare atractiv pentru copii.

• Asezonează cu umor și bucurie activitățile și le place ca la fiecare oră să îi facă pe cursanți să râdă din toată inima măcar o dată;
• Au grijă să îi facă pe cursanți să se simtă apreciați, respectați și încurajați, la fel ca în familie;
• Creativitatea îi definește. Metoda de predare Shakespeare School presupune o abordare originală, ce le permite să stimuleze creativitatea cursanților prin activități interactive, proiecte și competiții.

Acum puteți experimenta metoda lor eficientă de predare și online, în cadrul Atelierelor gratuite și a cursurilor de vară de limba engleză pentru copii, adolescenți  și adulți.

În cei peste 18 ani de activitate, peste 25.000 de cursanți au trecut pragul Shakespeare School, cel mai bun centru de pregătire pentru examenele Cambridge din România, devenit Gold Preparation Centre în 2020. În cadrul a 4 centre de predare a limbii engleze, localizate în 4 puncte cheie ale Capitalei (Ferdinand, Moșilor, Victoriei și Brâncoveanu), Shakespeare School reușește în fiecare an să obțină 97% rată de satisfacție, în rândul părinților, pentru serviciile oferite. Copiii învață engleza de plăcere la Shakespeare School alături de profesori de top, entuziaști, dinamici și foarte bine pregătiți.

INFO

Shakespeare School

shakespeare-school.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: