SH Φ RA, workshop de dans contemporan la Teatru Fix

Ne propunem sa descoperim modalitati de a explora legatura dintre prezent si trecut, dintre specificul zonei noastre si limbajul contemporan.  Sambata, 21 octombrie 2017, de la ora 15:00 la 17:00, la Teatru Fix, Iasi.

Pipăind minți vechi, cunoaștem și recunoaștem experiențe perene, care se mențin vii prin transferul către corpuri noi. Fragmente din specificul vizual și sonor românesc se află înmagazinate într-un inconștient al grupului. Treptat, acestea străpung nivelurile superioare și se insinuează înspre o reconstrucție a identității. Actualul recuperează fondul pierdut și se îmbogățește cu însăși bazele sale.

Coregrafii care vor conduce workshop-ul sunt:

Oana Zară a evoluat ca și interpret în ”Equua”, coregrafia Alina Iacob, a obținut premiul pentru cel mai bun interpret în cadrul Galei Absolvenților UNATC 2016, cu spectacolul ”Labirint” (coregraf și interpret), a participat la Gala UNACOR 2017, pe scena ONB.

Simona Dabija colaborează ca dansator în spectacolele Aftertaste și Couterbody (Tangaj Dance), precum și în filmul de dans Sonder. Se alatură proiectului inițiat de Thomas Steyart pentru realizarea spectacolului Solatium la WASP-Working Art Space and Production. În prezent, colaborează cu Circul Globus, împreuna cu artiști și creatori ai companiei Cirque du Soleil. Colaborează cu Teatrul Odeon în calitate de actor-performer în două spectacolele Casanova si Kafka- 5 vise, regizate de Dragos Galgotiu.

Mariana Gavriciuc a început să își adune experiența încă din sălile facultății, lucrând cu colegii de la diferite secții și a continuat prin a ține cursuri de dans contemporan pentru adulți, precum și un laborator de mișcare și expresivitate, orientat spre nevoile tinerilor actori. Este co-autorul spectacolului independent de teatru-dans ”Virgo” și performance-ului social interactiv ”Atra”, autor al ”Use me, use me, abuse me”- spectacol de licență câștigător al premiului mare în cadrul ALT Concurs de Coregrafie 2016 și ”7 singuratici într-o zi de iarna” – spectacol rezidență, Teatrul de Balet din Sibiu.

Camelia Neagoe a coregrafiat și a participat ca interpret în spectacolele de dans contemporan ”Self”și ”În zodia peștelui” (după Iona, Marin Sorescu). A realizat conceptul coregrafic pentru filmul de dans ”Tesseract”și este implicată în proiecte de dans și educație culturală.

Workshop-ul SH Φ RA face parte din proiectul cultural COre, co-finanțat de AFCN – Administratia Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Parteneri: Centrul Național al Dansului București, Teatru Fix, Reactor de Creație și Experiment, Centrul Cultural Reduta.

INSCRIERE

Inscrierea este libera, in limita locurilor disponibile.  Inscrieri prin e-mail la camelia.neagoe@gmail.com . Atelierul de miscare este adresat amatorilor – persoane fara/cu experienta minima in dansul contemporan.

INFO

Teatru FiX

Str. Cuza Voda 10, Iasi

E-mailteatrufix@yahoo.com

Web: www.teatrufix.ro

FBwww.facebook.com/TeatruFix

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: