SFR 2017 / Ce vedem la Cafeneaua Piata Unirii

Cafeneaua Piata Unirii este gazda a proiectiilor de film din cadrul festivalului Serile Filmului Romanesc in perioada 11-14 mai 2017. Un moment special la CPU va fi Petrecerea cu tematică, dedicată cinefililor, care va aduna doritorii de a apărea în filmul SFR, astfel încât, la anul, s-ajungem De la CPU, pe marele ecran!

JOI la CPU

Seria de evenimente de la Cafeneaua Piața Unirii (CPU) debutează din a doua zi de festival, pe 11 mai, cu proiecția filmului Trois exercices d’interpretation (2012), în regia lui Cristi Puiu. Filmul face parte din Secțiunea: Noul Cinema Românesc (NCR) și va fi proiectat de la ora 14.00.

Documentarul Blestemul ariciului (2004), în regia lui Dumitru Budrala, este cea de-a doua proiecție a după-amiezii și va începe de la ora 17.00.

Seara se încheie cu opt scurtmetraje reunite în Secțiunea Seara de scurtmetraje în Cafeneaua Piața Unirii. Acestea încep de la 19.30, cu Meda, în regia lui Emanuel Pârvu, și continuă cu Megatron, regizat de Marian Crișan, Apele tac, regizat de Anca Miruna Lăzărescu, O zi bună de plajă, regizat de Bogdan Mustață, Călătorie la oraș, regizat de Cornel Porumboiu, Vocea a doua, Numărătoarea manuală, Cai putere, regizate de Daniel Sandu, Lampa cu căciulă, regizat de Radu Jude, și Trafic, regizat de Cătălin Mitulescu.

După proiecțiile scurtmetrajelor, Costel Cașcaval și Daniel Sandu vor participa la secțiunea de Q&A.

  • VINERI la CPU

Vineri, 12 mai, în a treia zi a festivalului, proiecțiile de la Cafeneaua Piața Unirii încep tot de la ora 14.00, când va fi difuzat documentarul AGERPRES, Tărâmul dintre ape (2016), la care va fi prezentă Marilena Gheorghiţă, realizatorul documentarului.

După ora 16.00, când va începe filmul Francesca (2009), regizat de Bobby Păunescu, actorul Dorian Boguță va fi cel care va răspunde curiozităților cinefililor.

Ultimul film al serii, din locația respectivă, este Polițist, adjectiv (2009), în regia lui Corneliu Porumboiu. Proiecția începe la ora 18.30, iar la final, actorul Vlad Ivanov va fi cel care va răspunde publicului la întrebări.

  • SAMBATA la CPU

Sâmbătă, 13 mai, proiecțiile vor începe tot de la ora 14.00, de data aceasta cu filmul E pericoloso sporgersi (1993), înregia lui Nae Caranfil, care va participa la Q&A alături de Costel Cașcaval.

De la ora 17.00 va fi proiectat lungmetrajul Anișoara (2016), în regia Anei Felicia Scutelnicu, succedat de proiecția peliculei Ticăloșii (2007), de la ora 19.00, care se va încheia cu discuția dintre public și regizorul filmului, Șerban Marinescu, și actorul Dorel Vișan.

Un moment special la CPU va fi Petrecerea cu tematică, dedicată cinefililor, care va aduna doritorii de a apărea în filmul SFR, astfel încât, la anul, s-ajungem De la CPU, pe marele ecran!

  • DUMINICA la CPU

Cafeneaua Piața Unirii va găzdui duminică, 14 mai, ultimele două proiecții. De la ora 14.00 va fi proiectat documentarul Out of the present (1999), urmat de sesiunea de Q&A între Andrei Ujică, regizorul documentarului. Ultimul film difuzat în incinta cafenelei va fi de la ora 17.00 – Secvențe (1982), în regia lui Alexandru Tatos.

INFO

Cafeneaua Piata Unirii

Adresa: Piata Unirii 6, Iasi

FB: www.facebook.com/cafeneauapiataunirii

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: