SFR 2017 / Ce filme vedem la Teatru Fix

Locul în care teatrul independent, cafelele de dimineață, smoothie-urile de amiază și berile de seară sunt la ele acasă, se transformă și anul acesta în locul de difuzare a filmelor românești. Teatru FIX, cu tot cu locație și cu oameni-oameni, este alături de Serile Filmului Românesc pentru al treilea an consecutiv. Proiecțiile de la Teatru FIX încep în cea de-a doua zi și vor continua până duminică, în ultima zi din festival. Câte trei proiecții pe zi, în al treilea an de colaborare.

Ce filme din programul SFR vezi la Teatru FIX?

Teatru FiX înseamnă cultură și artă văzute prin ochii a cinci pasionați de teatru: Mișu, Cătă, Stanca, Nora și Andi. Ei fac dintr-o simplă cafenea un loc de citit și de creație, iar de pe 10 și până pe 14 mai, un loc de vizionat filme românești.

FiX prin ochii lor, teatrul este un sincretism complex de arte, un pilon în expansiunea culturală a comunității și contextul ideal pentru a creea artiști din oameni.

La Teatru FiX Cinefilia este bogată, cu proiecții abundente și variate!

  • JOI, 11 mai 2017

Începem ziua SFR la Teatru FiX la ora 14:00 cu proiecția Waiting for August, unde vom privi realitatea unei familii dezbinate de plecarea în străinătate la muncă a mamei și ne vom bucura de prezența Teodorei Mihai, regizor.

De la ora 16:00 vizionăm Pas în doi, o dramă despre cum prietenia și dragostea intră în conflict.

Seara se încheie cu pelicula Pescuit sportiv, de la ora 19:00, continuând tema dragostei prin discuții ulterioare cu invitata noastră Ioana Flora, actrița principală.

  • VINERI, 12 mai 2017

Ora 14:00 la Teatru FiX înseamnă Constantin și Elena, filmul în care viața unui cuplu în vârstă este conturat prin detalii și aspecte în aparență banale, despre care vom afla mai multe chiar de la regizorul Andrei Dăscălescu.

De la ora 17:00 ne întâlnim cu Ion Dichiseanu și Ileana Popovici, actori în drama de familie 100 de lei.

Ne încheiem împreună seara cu Portretul luptătorului la tinerețe, un film cu mesaj politic și social de nivel național.

  • SAMBATA, 13 mai 2017

De la ora 14:00, aflăm istoria unuia dintre cei mai valoroși pictori români contemporani și condamnarea sa din perioada comunistă, Radu Bercea, istoria unui destin, purtând la final și o discuție cu regizorul Paul Palencsar.

Ne continuăm seria de proiecții cu documentarul dureros Toto și surorile lui, ce prezintă situația unor copii abandonați de societate.

A fost sau n-a fost? Ne întrebăm cu toții de la ora 19:00 și savurăm comedia împreună cu invitații Teodor Corban și Ion Sapdaru.

  • DUMINICA, 14 mai 2017

În ultima zi ne întâmpină Boogie, de la ora 14:00, o dramă ce suprinde conflictul dintre familie și prieteni.

La 16:30 ne întâlnim cu Dorel Vișan în filmul O lacrimă de fată, învăluit în dramă, mister și tensiune.

Serile Filmului Românesc 2017 aduc ultima proiecție de aici la ora 18:30, cu drama Cel mai iubit dintre pământeni, adaptată după romanul lui Marin Preda și acompaniată de Dorel Vișan.

 

Loc de savurat cafea și artă, loc de citit cărți și printre rânduri, loc de vizionat filme și trăit momente – Teatru FiX este aici alături de cultură, alături de SFR 2017!

INFO

Teatru FiX

Str. Cuza Voda 10, Iasi

E-mail: teatrufix@yahoo.com

Web: www.teatrufix.ro

FBwww.facebook.com/TeatruFix

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: