Sezatoarea Parintilor / Carturesti Iulius Mall

Imaginati-va un loc in care oameni frumosi se intalnesc si discuta deschis despre ei ca parinti, despre bucurii si succese, nelinisti sau curiozitati. Un loc unde oamenii se cunosc si devin prieteni, un loc in care ai incredere ca vei avea parte de perspective diferite si de opinii care te ajuta sa cresti. Un loc in care poti discuta relaxat si te poti incarca de energie pozitiva.

Ei bine, acel loc exista. Se numeste Sezatoarea Parintilor si are loc bilunar, miercuri de la ora 18.30 la Carturesti Iulius Mall. Participarea la sezatoare este gratuita pentru orice parinte sau viitor parinte.

Tema saptamanii: Despre “NU!”

Nu exista parinte care sa nu fie un mic expert in ceea ce-l priveste pe “NU!”.

Cu totii ne-am impiedicat de “nu” inca de cind copiii nostri au ajuns pe la virsta de un an si jumatate. Am constatat, intii cu amuzament, apoi cu oarecare teama, ca “nu” este unul din primele cuvinte pe care copiii nostri invata sa il exprime cu hotarire; cu mult inaintea lui “da”, uneori inainte de a fi capabili sa spuna “mama” sau “tata”, sigur inainte de a invata sa spuna “multumesc”, “te rog” sau “te iubesc”. Si daca ar fi doar atit…

“Nu” rezista cu incapatinare. Speram in van ca e doar “o faza” si constatam uimiti ca e o constanta in etapele de dezvoltare ale copiilor nostri. Incepe de la un an si jumatate si… nu se mai termina. Cum facem fata? Cum il oprim pe “nu”? Dar, oare… trebuie sa il oprim? Oare nu putem sa il transformam pe “nu” in aliatul nostru?

Poate fi “nu” un cuvint pozitiv? Poate fi “nu” un cuvint miraculos, in spatele caruia se ascunde ceva mai mult decit o eterna lupta? Hai sa aflam raspunsuri inedite impreuna, miercuri 4 iulie la Sezatoarea Parintilor

Organizator: Atelierul Parintilor

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: