Sevalet la cafenea @Cafeneaua Veche

sevalet la cafenea

Sunteti invitati la ȘEVALET LA CAFENEA, in săptămâna 22 – 28 august 2016, pe strada Lăpușneanu, la Cafeneaua Veche. Va fi o săptămână de pictură, poezie, muzică și teatru ce va delecta publicul, invitații, trecătorii și telespectatorii.

Își vor reuni măiestria artiști consacrați și artiști foarte tineri. Poeziile se vor confrunta. Muzica și reprezentațiile de teatru de păpuși vor completa atmosfera până târziu în noapte.

Structura evenimentului

  • I. Pictură : Între orele 16:00 – 20:00, veti avea oportunitatea de a-i urmări pictând pe maeștrii artelor plastice Felicia Acsinte, Grigore Bejenaru, Vasile Brânzan, Vasile Leondar și Manuell Mănăstireanu. Picturile inspirate și create aici, înafara atelierelor domniilor lor, vor fi publicate în catalogul memorial al evenimentului.
  • II. Poezie:  Tinerii poeți cu vârsta sub 25 de ani vor participa la un concurs de poezie jurizat de scriitorul și criticul literar Vasilian Doboș, coordonatorul acestui proiect. Candidații se vor înscrie în competiție cu maxim cinci poezii la Cafeneaua Veche între orele 9:00 – 18:00. Poeziile premiante vor fi publicate în catalogul memorial al evenimentului, iar câștigătorul primului loc va fi recompensat cu unul dintre tablourile create în cadrul evenimentului.
  • III. Muzică, teatru de păpuși și alte plăceri:  Serile vor continua în acorduri de cafe-concert la vioară și pian, concert de chitară clasică, concert blues și jazz și cor de copii. Serile vor stârni și amintirile copilăriei când ne vom lăsa captivați de reprezentațiile de teatru de păpuși. Șevaletul cu pânză albă ne va aștepta să-i dăm sens și culoare sub privirile maeștrilor artelor plastice.
  • IV. Tombola: Pe tot parcursul săptămânii, pe baza unei consumații mai mari de o sută de lei, oricine poate participa la tombola evenimentului. Câștigătorul desemnat la extragerea din ziua de 28 august va primi unul dintre tablourile create în cadrul evenimentului.
  • V. Vernisaj: La încheierea evenimentului se va organiza un vernisaj cu lucrările realizate de artiştii participanţii. Va prezenta criticul de arta Petru Bejan.

Sponsorii fără de care ar fi fost foarte greu să existe această întâmplare a Iașului : Restaurant Traian, Restaurant Plopii fara sot, Grama Wines Casa Olteanu, PAULANER- world of beer, PIM, Musetti, La Dolce Gelateria Artigianale, Euroberry.. Parteneri: Primaria Municipiului Iasi, TVR IASI.

Sponsorizarea este metoda ideală de a le susține activitățile si de a-i ajuta sa continue proiectele. Sunt recunoscatori tuturor sponsorilor lor, care vor fi mentionati in catalogul memorial al evenimentului. Donațiile oferite de sponsori vor fi utilizate în exclusivitate în scopul pentru care au fost efectuate.

Pentru donațiile în RON, contul IBAN este: RO79RZBR0000060014334892; BANCA: RAIFFEISEN BANK IASI.

INFO

Cafeneaua Veche

Str. Lapusneanu 16, Iasi

cafeneauaveche.wixsite.com

www.facebook.com/cafeneauaveche

PE ACEEASI TEMA:

“La Traviata”, spectacol grandios regizat de Beatrice Rancea la Opera Iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: