Sesiune specială After Vama Sub Lumini de Oscar

Festivalul de arte vizuale Vama Sub Lumini de Oscar (VSLO) și-a închis porțile la sfârșitul lunii august, însă concluziile se vor dezbate în cadrul sesiunii speciale din București, pe 18 octombrie. Pasionații de fotografie sunt așteptați la acest ultim eveniment care încheie seria manifestărilor artistice din cadrul festivalului.

VSLO-2014

Pe scurt, festivalul a însumat nouă zile foarte intense de workshop-uri, seminarii, expoziții și vernisaje, proiecții de filme, concerte, piese de teatru și momente de neuitat. Peste 300 sute de pasionați din țară, dar și din străinătate, au participat în Vama Veche la cursurile, seminariile și workshop-urile dedicate fotografiei, filmului și picturii, în timp ce toate manifestările din cadrul festivalului au atras peste 3000 mii de vizitatori.

Fiecare temă inclusă în programul de cursuri a beneficiat de o expunere teoretică și de un workshop parctic, în timpul căruia participanții au aplicat noțiunile învățate, în timp ce sfărșitul fiecărei zile de festival a însemnat analiza fotografiilor și filmărilor realizate în timpul zilei. Marele trofeu al festivalului Vama Sub Lumini de Oscar 2014 a fost câștigat de Delia Herman, pentru activitatea desfasurată în ultimii ani. De asemenea, în cadrul VSLO au mai fost oferite premii pentru categoriile fotografie și film, în timp ce la sfârșitul sesiunilor zilnice de analiză au fost premiate cele mai bune lucrări.

Difuzarea seriei de documentare realizate de Carmen Avram a generat puternice reacții emoționale din partea spectatorilor, prezentarea susținută ulterior de aceasta fiind unul dintre cele mai așteptate momente ale festivalului.    Concertul susținut de trupa Basska pe 27 august la terasa La Frontiera a fost revelația manifestărilor muzicale din timpul VSLO, reprezentația acestora ținând mai mult de 2 ore.

Ediția aniversară a festivalului Vama Sub Lumini de Oscar s-a bucurat de cel mai mare număr de manifestări artistice de până acum, răspunsul primit de la participanți fiind de excepție. Pe lângă noțiunile acumulate în timpul cursurilor, participanții consideră festivalul o rampă de lansare pentru o eventuală carieră artistică, oferindu-le amatorilor posibilitatea de a-și transforma hobby-ul într-o activitate generatoare de venituri. Am început deja să ne gândim la ediția cu numărul șase a Vamei Sub Lumini de Oscar, care ne dorim să atraga și mai mult interes, însă până atunci, așteptăm pasionații de arte la After Vama Sub Lumini de Oscar”, a declarat Catalin Rudolf, directorul festivalului Vama Sub Lumini de Oscar.

Sesiunea specială After Vama Sub Lumini de Oscar va avea loc la București, evenimentul este programat pe 18 octombrie, la ”La copac”, începând cu ora 18:00. Participarea este gratuită, pe bază de rezervare, în limita locurilor disponibile.  Sesiunea este găzduită de Cătălin Rudolf și Andreea Rudolf, iar agenda evenimentului include vernisajul câștigătorilor VSLO 2014, expoziții și proiecții de fotografie și film.

Vama sub lumini de Oscar 2014, ediţia a V-a, secţiunea fotografie este un proiect cultural finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Festivalul este organizat de New Ad Zone în colaborare cu asociația Visual Art, cu sprijinul Nikon.

INFO

www.vslo.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: